[2017DSE]ICT討論

943 回覆
13 Like 2 Dislike
其實我想問 paper1 mc 35 or above, lq 8成 paper2可能得6成左右 有無機會5到

無乜
而且近幾年個CURVE高左好多
7成先有4
ICT拎表示好想入到JS1204 CityU Computer Science
我表示作為數底差既人 讀module d讀到痴咗線 死溫懶溫到考試都係唔識 最後3咗 各位比心機 especially絲打 因為我嗰陣嗰班得2個女仔 d男仔嫌我蠢唔肯教我 得呀sir肯教
究竟咩module易拎星

C

C

C易合格難拎星喎我覺得
做pp咯,做曬DSE就做CE,舊年sba都係得7成幾,結果考評局拉高到8成
利申:舊年5(多媒體)
有咩溫書嘅方法? 覺得做pp冇咩用 佢又唔會出返同1題

其實佢會架 轉左d字眼架咋
有無人讀elective b?

Here

16年 elective b level 5
其實好少人讀elective b
16 elective d 5** 留名睇你地仆街
Elective d 應該要點温好

D

D

A呢
有無人可以講解多次fetch cycle
睇極堆英文都唔明

C

C易合格難拎星喎我覺得

C
利申 15 5**
睇極堆英文都唔明

提取 執行 解碼?
睇極堆英文都唔明

提取 執行 解碼?

我表示作為數底差既人 讀module d讀到痴咗線 死溫懶溫到考試都係唔識 最後3咗 各位比心機 especially絲打 因為我嗰陣嗰班得2個女仔 d男仔嫌我蠢唔肯教我 得呀sir肯教

d 係program?
dse同數學冇乜關係反而同性格有關,你容易亂所以錯,儘量冷靜少少,唔識一步一步諗

C

C易合格難拎星喎我覺得

C
利申 15 5**

multi media啲年成日怪怪地
Ans:B 因為ocr software要用埋scanner
點解咁取巧架
睇極堆英文都唔明

提取 執行 解碼?

咪拎一條指令 解條指令要做咩 再執行個條指令 再拎下一條...loop
Ans:B 因為ocr software要用埋scanner
點解咁取巧架

ict mc 係捉字失
不過我都係33到37左右
係考個年痴咗線 39/40

C

C易合格難拎星喎我覺得

C
利申 15 5**

multi media啲年成日怪怪地

伺服器手稿程序 用戶端手稿程序 成日考
UI Design 好19
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞