[2017DSE]ICT討論

943 回覆
13 Like 2 Dislike
下我淨溫dse都覺得好多題一樣
邊到完全唔同
Excel個題係咪用value轉數值
有無巴打講講quick sort 同pointer
必考

考pointer嘅咩?你考C?

正常如果你pass一個數入function,其實佢係自成一個variable,然後將個數值copy入去。咁嘅時候,你更改裡面嘅數值,係唔會影響到原本個variable。

如果你pass pointer,個function係接受咗一個memory address,變相直接存取原本個variable

考pointer

其實諗諗考C嘅話正常,Pascal有pass by reference (唔係pointer),C要考一樣嘅嘢就唯有靠pointer,都算係必考

C 係multi

我嘅意思係C language
必考

正常如果你pass一個數入function,其實佢係自成一個variable,然後將個數值copy入去。咁嘅時候,你更改裡面嘅數值,係唔會影響到原本個variable。

如果你pass pointer,個function係接受咗一個memory address,變相直接存取原本個variable

考pointer

其實諗諗考C嘅話正常,Pascal有pass by reference (唔係pointer),C要考一樣嘅嘢就唯有靠pointer,都算係必考

C 係multi

早走咗
module c 早走左
好撚易
必考

考pointer

C 係multi

pointer點會考,java果啲咪仆街死

我想睇曬啲卷二

我想睇曬啲卷二

卷二冇得拎走

我想睇曬啲卷二

卷二冇得拎走

有冇啲咩notable既題目分享下
Module D今年冇program題。易到喊
利申:早走L
悶撚到抽筋 早走

我想睇曬啲卷二

卷二冇得拎走

有冇啲咩notable既題目分享下

Module C有題比較swf gif
又係背返marking落去
份D2易到我呢個冇讀過elective d 嘅去做都識做
C 答完都唔知啱唔啱
C 答完都唔知啱唔啱

agger
有冇人有mc 答案

等ingrid啦

pivot table果三個fill in the blanks

pivot table果三個fill in the blanks

佢話變文字做數值
我寫左value函數
讀三個月同讀三年真係相差好遠
讀三個月同讀三年真係相差好遠

我讀左10日

佢話變文字做數值
我寫左value函數

我已經唔記最尾果題問乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞