[2017DSE]ICT討論

943 回覆
13 Like 2 Dislike
其實module c 要溫啲咩
其實我諗有補ingrid都知用咩方法做第3題

我都想知
連續做幾年先提升到攞40分左右
讀program既
可以略過oop encapsulation inheritance 同polymorphism

dse黎架,polymorphism
Paper 1 LQ好難 衝極都上唔到45-50分range
最後一晚有咩好溫?
讀program既
可以略過oop encapsulation inheritance 同polymorphism

dse黎架,polymorphism

eaa咁多年都唔敢出
雖然係syllabus入面

格式 用xxxx功能既優點
有冇人知2013 paper2C 2e問緊咩
請問第3題答案點計到係A?

同埋第4題完全唔明題目咩
答案係1024

求救

identity code 有10bit即係可以有2^10次唔同既code 所以係1024

3我理解係頭個位係sign bit 咁A係正 加左之後就變負數 但唔係負嫁嘛
所以有overflow

1既2進制係 0000 0001
只有A 同佢相加 前面個符號係一樣(0)
而且得出黎個答案 1 0000 0000 有相反符號位
所以overflow

請問"下列以8位二進制補碼表示"即係嗰4個選項已經做咗二補碼?唔洗做多次?

答案係1024

求救

identity code 有10bit即係可以有2^10次唔同既code 所以係1024

3我理解係頭個位係sign bit 咁A係正 加左之後就變負數 但唔係負嫁嘛
所以有overflow

所以overflow

請問"下列以8位二進制補碼表示"即係嗰4個選項已經做咗二補碼?唔洗做多次?

二進制補碼 = 二補碼
二進制補碼 = 一補碼

答案係1024

求救

所以有overflow

所以overflow

二進制補碼 = 二補碼
二進制碼 = 一補碼

答案係1024

求救

所以有overflow

所以overflow

yes
比人用rpg打左落黎
比人用rpg打左落黎

錯post

想請教下點做

想請教下點做

A個位加到8已經overflow

想請教下點做

同埋想問下form action嘅post同get method有咩分別

想請教下點做

A個位加到8已經overflow

明左唔該巴打
<ig src="https://na.cx/i/hVCJ91v.jpg" />
想請教下點做

同埋想問下form action嘅post同get method有咩分別

https://www.w3schools.com/tags/att_form_method.asp
溫咩9
今晚打機輕鬆下啦
溫咩9
今晚打機輕鬆下啦

打左成日啦
<ig src="https://na.cx/i/hVCJ91v.jpg" />
想請教下點做

https://www.w3schools.com/tags/att_form_method.asp

唔該晒

想問下有冇人之前做過呢份mock有答案?

你呀sir冇幫你改咩?

你呀sir冇幫你改咩?

佢有改但係冇比答案 仲要係我今日返學問佢拎先比返我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞