[2017DSE]ICT討論

943 回覆
13 Like 2 Dislike
Molamola
因為呢個post今年level4既cutoff可能要80%⋯

癡撚線

想拎高少少都要咁多要求
sorry久等了
岩岩要pp個位巴打係邊?
因為都係人地比我唔係幾想成個google drive 貼出黎
有冇其他方式比你

算啦我add去自己個drive到再share出黎
唔好公開出去

Thanks a lot bro
Molamola
因為呢個post今年level4既cutoff可能要80%⋯

好心就咪鬼擾敵啦
宜家做CE認真無乜意思 一黎好多都outdate 二黎無乜時間 我寧願你做多次DSE 或者做下AL既excel果d 換湯不換藥 題目會跟新科技更新 但考核內容差別不大 甚至乎你可以搵d 有質素既mock去做
Molamola

好心就咪鬼擾敵啦

妖,搞到我驚一場
sorry久等了
因為都係人地比我唔係幾想成個google drive 貼出黎
有冇其他方式比你

唔好公開出去

有無中文版啊巴打

得英文英中
Molamola

有幾人上連登丫
有冇最後提示

背marking
研究下有咩字係marking 成日出現
背左佢 到考果時打死都寫返出黎

Ce有d答案好on9

我做做下發覺有題16 dse mc同10 ce mc一樣
有冇最後提示

背marking
研究下有咩字係marking 成日出現
背左佢 到考果時打死都寫返出黎

Ce有d答案好on9

我做做下發覺有題16 dse mc同10 ce mc一樣

其實有d野咁多年都係冇變過
sorry久等了
有冇其他方式比你

唔好公開出去

有無中文版啊巴打

得英文英中

英文啱曬 Thanksss brooo
sorry久等了
有冇其他方式比你

唔好公開出去

有無中文版啊巴打

得英文英中

中文我有 tg?
sorry久等了
有冇其他方式比你

唔好公開出去

有無中文版啊巴打

得英文英中

中文我有 tg?

@louistpr
唔該哂巴打
好撚不安
想知得卷一得60% 卷二(C)得 50%
有冇3
2016pp mc q2點解係A 6byte?
8bit store character 16bit store interger

HKDSE5= 6byte
8bit store character 16bit store interger

可唔可以post 全條上黎?

個5係character

因為string要全條都係character?

yes

想知得卷一得60% 卷二(C)得 50%
有冇3

其實Dse ict根本唔洗好識咩電腦野
D咩計數啊 聲音啊 讀過physics都要識9成
D硬件野 咩cpu咁睇一睇就識
軟件野都係睇下佢定義再答返問題
Excel database (core)野都係用正常logic就諗到
D咩檔案格式嘅分別嘅題目 有d睇題目背景唔洗真係識個格式係咩都答到 反正佢條題目好多時都係比較
D咩人體工學/網上罪行做多幾年ce dse背都背到
D網絡野又係 做多幾年就估到佢想問咩

簡C更加唔洗點讀 好多時考你諗唔諗到個情境多過問書 個d答案仲可能冇讀過 要用common sense答
手稿程式又唔係 D個d咁難 寫偽代碼就得 個人logical d就答到
咁唔好彩真係問d definition都冇計 咁咪送俾佢 又唔會出得多

Dse ict 出又冇可能出得深 出得太新又會收咗一堆人皮
樓上d mock出到勁新嘅科技 但係ict可以話係完全唔會考
當html出到5嘅時候 佢仲可以教frameset 好撚On9
教埋d古代科技 題目又濕鳩 有d又為問而問懶係it咁

一句講曬 哩科唔洗咁深入去讀 得閒睇下marking諗下佢想問咩 一理通百理明 因為同一套框架eaa己經用咗十幾年
好似上年已經改左syllabus話唔洗背html?
咁究竟仲有咩考 要溫到幾深入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞