[PC/PS4/Switch]Fifa 20 Career mode 討論區 6 之全球兆屌EA臭化閪

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
慢慢自己升唔會好玩d咩?
我都係借完之後等佢慢慢升架
唉 刪game算 再忍受唔到喱隻垃圾 下集送都唔要
一味跑跑跑扭花式唔似踢波都算 要求唔到咁多
操控賽果得太嘔心又delay又nerf到你d人奇奇怪怪咁
最燥係ai行為 要你輸就專登做d9唔搭8野扮哂野咁
唔係buff到你尻踢都大炒求快完場 贏左都無撚聊
就係nerf到侮辱緊你對足球既理解
明明本身係一隻好game係要加個垃圾系統整到唔公平
買左Varane , Maxi Gomez(試下用)
48m Asensio竟然肯打後備
巴打見你都屌左幾獲
呢隻game 就係咁濕鳩,集集都有d on9野
buff nerf 根本唔會增加到d 咩難度樂趣
其實正正常常較高d 對手扭波/戰術能力咪算
但ea on99係要buff or nurf能力值
你話我比電腦扭/猜撚死我都抵輸
但隊友中晒鉛,對面11個麥巴比咁輸
真係會燥
Asensio我成年冇出過佢都冇過聲話唔滿意
個陣點set d 人先會走多啲位 or 現位拎波
成日拎住個波 一係就企到老遠 一係就企係球員後面
唔知有無人同我一樣
次次打聯賽既主場都會比電腦猜到仆街 又tiki taka又世界波 防守又銅牆鐵壁 自己猜幾腳就失
但作客就無呢個問題 通常都易打好多 易啲贏

利申 本身打開ultimate贏到三冠 但自從一二月update完就轉左打legendary直到而家
次次隻翼落到底線
個撚屌前鋒就會係咁衝 衝撚埋入個網度
想傳返出十二碼點空位 但次次都無自己隊友
係 好撚唔真實 啲翼下下跑撚到人地後面 傳唔到
帶返個波向後 中場 閘 企撚左係到 唔撚識拎波 勁撚假
試吓打ut較cpu速度48error53,較完我覺得ok,有少少難但係都應付到
費事打到爆血管 都係轉legendary算
終極 ultimate
近呢幾個月 唔set野就咁玩 有冇人贏到?
有冇心得
唔set基本上好難贏,最好較少少
大家最炆情況係
放直線 但球員唔向前 反而走後
阿豬阿狗射腳波都掛網入
神奇傳中+0防空中堅=必入頭鎚
對面外掛門將
包皮爆開幾個身位 比人追返
Haha
EA設計呢個個ultimate難度 根本係想撚到玩家發脾氣
你咁我係唔會嬲豬㗎
-0角度出波 直跑再出我都算 係我mark得唔好 明明45度向邊線跑緊出去都仲可以即轉爆條腰再出靚波 咸爺都唔得啦

-下下鳩斬, 未落到底都照斬去大禁區頂, 個電腦頂個頭鎚大力到炮彈咁衝埋龍門 大佬我射波都未必有咁大力

-成日整停我D人+極速零秒後腳no look one two, 我控個緊中堅, 佢同我整停防中 企定定係度唔跟人 我轉都轉唔切

-有人拍緊埋身都照樣唔順腳世界波就梗架啦

-我快攻落底傳中 佢同我賽跑 仲跑得快過我前過我 off哂side喇 點俾你呀 電腦走位完全俾人遮哂 一係就走去人地中堅身後
咁我又點傳俾你 明明成個細禁區頂空哂但無人走位
前鋒跑前再突然拉後拉空位俾自己射唔係常識咩?
一係就同我鬥快跑衝去龍門 一係就企係對面中堅身後

利伸: legendary 無set野
快攻落底嗰個問題真係家常便飯
就算係positioning >80既前鋒都會出現既問題黎
k角位一撥就黎個超級燙射 次次睇到都o哂嘴
洛賓都要推一大步再射啦比美斯空哂擺順射都唔一定中
佢竟然可以路人貼住楣頂笠死迪基亞 助跑都唔使
仲有180度拗腰射波 中堅擋遠柱龍門近柱照比人超窄角入唔係沖網頂係手邊入 fifa完全係自閉式足球
佢劇本決定要入 你就一定失 你d電腦永遠會突然賣左你

教到第4季 終於幫韋根攞到第一隻盃
一到第2季就load野好慢 好撚無癮
Pc個mod幾正 但係唔可以同icon squad共用有啲可惜
對上一隻玩既fifa已經係16
依家玩pro又太易,玩world/legendary又俾人守到一棟都冇
用伊巴hold住個波俾人撞一撞就甩波
完全唔識攻
屎波寧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞