人生的決擇,移民台灣定留香港

1001 回覆
223 Like 4347 Dislike
現實係你睇下武肺 一日中共唔倒台你唔係幻想自己土人得甩?今次你冇事 你屋企人冇事係你好彩 下次呢?再下次呢?唔好幻想去到其他國家冇事啦 班自以為現實ge先係離地撚
我之前做賣衫(網上加地鋪), 無蝕錢, 不過後期風險同回報唔成正比, 頂左俾人做。
另外見台灣大部份開鋪唔夠一年game over, 包括香港人最鐘意開既茶餐廳。
洗衫鋪,加啡店呢d更加唔洗討論
又話捍衛香港
原來你只係keyboard fighter
我認我係小人唔會勇武抗爭
點都好過你依d偽君子係屋企上連登屌人唔出嚟抗爭
叫d後生出嚟勇武,之後畀狗拉既藍屍五毛啦
我打工關你春事咩呀sir想套料?
我幾時叫人我屌鳩隻5毛自私自利唔撚認 隻5毛 仲話呢樣冇用果樣冇用 仲屌鳩犧牲左ge人係垃圾 你做乜撚?狼狽為奸?
我叫人去移民國家唔好出嚟畀狗拉
你都屈我做五毛藍屍啦
走,無懸念
Thx巴打 不過台灣開舖回到本已經好犀利
可以搵到錢嘅寥寥可數
不過咁茶餐廳同咖啡店對於台灣人嚟講好奢侈
加上佢哋係名牌行先 見佢地食飯求其$60便當都得
叫人走方便滲透呀嘛 你個人唔係5 毛 個思維骨子裏都係中國人 唔係以為走得甩呀?中共唔倒台下次就唔係武肺咁簡單 正傻鳩 分分鐘死全家呀 點解你可以天真 小學生?定係你冇後代?下次再爆唔關你事?定係以為又好彩冇事呀
走 留番班藍絲廢老同班新移民慢慢玩死香港
香港冇將來,有能力一定走
關我打工走唔走咩事 全世界都睇到你on9
你叫人上街畀人拉都係五毛藍屍啦
你係咪有病幾時講唔走唔會 你睇唔睇到方便?眼疾?識字?
我幾時叫人上呀
你慢慢係香港叫人上街光復啦
我就快移去你d五毛最想去既美帝
仲邊有得上街
一出即拉啦
你知唔知咩叫方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞