有冇人喺自己間房養貓

9 回覆
0 Like 4 Dislike
因為成家人搬咗間獨立屋之後我住2樓,所以我就冇考慮放隻貓喺地下個廳,但係我又唔知喺自己間房會唔會有啲咩問題,所以想問下有冇人都係喺自己間房養嘅經驗分享下
自己禁大個人諗下點對隻貓好咪得
住得獨立屋 你間房有200呎左右既你點養都得啦

沙盤 食物呢D你養開唔洗我地教啦下嘛
我純粹係怕佢我翻咗工喺間房到唔夠地方郁動,平時見佢喺舊屋都鐘意周圍跑下,所以先想問下其他人咁對隻貓會唔會有啲咩影響啫,咁我都想主子過得舒服啲開心啲嘛
俾着我係隻貓真係慘 投胎做貓要陪香港人一齊住係黃豆咁細既空間 俾我係隻貓我會四圍屙以表達不滿
驚你日日無教好訓咋
你訓佢先出黎活動
間房幾大先
夠位佢活動都ok呀,睇下台灣youtuber豆漿主人,細細地屋仔養兩隻貓
同平時出面租嗰啲套房差唔多或者再大啲啦,會擺房最主要係因為屋企有老人家,地下有花園佢地會鐘意開住對門所以我翻工驚隻貓會走咗出街,不過我放工翻到去都會同隻貓出廳活動下嘅
返工就咪撚養啦,結果又係屋企人執屎同餵,你放隻喺房隻契弟又會尻叫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞