[4月第二部動畫] 小書痴的下剋上 (本好きの下剋上)

675 回覆
14 Like 3 Dislike
因為漫畫畫得太好
買台版啦
第一部3本,用咗14話
第二部4本,得12話,點做得晒
動畫你就咁睇就已經知cut好多 有睇小說更加知佢cut好好好多
都係做唔晒
劇情太完整 唔做24話講唔晒
差唔多畫風
漫畫係咪都cut左好多?
咁姐係要第二部開始睇小說
咁多本
同埋我電腦睇會快啲(唔知點解
雖然拎住本書係開心啲
漫畫比起用"cut"咗,應該用"精簡咗"
漫畫少咗嘅通常係啲無關重要又冇乜趣味嘅地方
但動畫就真係連笑點都cut埋,始終真係太長唔夠集數做
https://www.bookwalker.com.tw/search?w=%E9%A6%99%E6%9C%88%E7%BE%8E%E5%A4%9C&order=sell_desc&series=7932

bookwalker囉

真係唔好睇百毒啲爛鬼漢化,好撚多都係用百毒翻譯改幾隻字就複製貼上,語彙錯亂文句不通人名不一
當初我都係睇到作嘔睇到嬲先直接睇日本web
果d垃圾漢化真係會睇壞腦 睇台版舒服好多
我之前都有睇話日本輕小說啲漢化
唔知係佢地譯得唔好定本身本書係咁
睇到好悶 好辛苦 所以好少睇日本小說
但大陸自己啲小說就冇呢個問題

咁我去補曬啲漫畫先再睇小說
買台版啦
咁多本
同埋我電腦睇會快啲(唔知點解
雖然拎住本書係開心啲
https://www.bookwalker.com.tw/search?w=%E9%A6%99%E6%9C%88%E7%BE%8E%E5%A4%9C&order=sell_desc&series=7932

bookwalker囉

真係唔好睇百毒啲爛鬼漢化,好撚多都係用百毒翻譯改幾隻字就複製貼上,語彙錯亂文句不通人名不一
當初我都係睇到作嘔睇到嬲先直接睇日本web
我之前都有睇過日本輕小說啲漢化
唔知係佢地譯得唔好定本身本書係咁
睇到好悶 好辛苦 所以好少睇日本小說
但大陸自己啲小說就冇呢個問題

咁我去補曬啲漫畫先再睇小說
web 671/677
677係本傳最後一回
即係第五部最後
係咪玩我
成套入面有"表白"情節嘅地方真係一隻手都數得晒,而且真係得最尾解決晒所有事件之後
677係其中一段,冇錯嘅
我想睇人放閃
話說bookwalker用海外信用卡 收費會唔會多啲? 唔知匯率點計
男女主角都係超級木頭人,成套嘢嘅中心係親情而唔係愛情,佢兩個一早已經跳過拍拖去到"如同家人"嘅地方,想睇放閃就真係冇乜
其實都冇乜點見啲異世界作為有放閃,頂多都係後宮作,肉欲多過情感

想睇人放閃嘅話睇返學園作就好多
e.g.
繼母的拖油瓶
關于鄰家的天使大人
與佐伯同學同住一個屋檐下
青梅竹馬絕對不會輸
bookwalker可以用visa/master
簽台幣自己睇visa/master咩價,再加1.95%(通常係)手續費
唔鐘意睇後宮
果4套我都冇聽過
都幾唔抵
我有課金睇大陸小說 個網係可以直接俾美金 冇手續費
手續費係visa/master收,俾美金點會冇手續費
除非你本身張卡就係美金結算
係美金結算
咁就只係關張卡事
你咪搵張台幣結算嘅囉
不過就算係美金結算,海外簽美金應該都要手續費
冇記錯香港卡喺海外簽港幣都收0.9x%~1%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞