需唔需要電子防潮箱

66 回覆
13 Like 2 Dislike
上網見到好多人話要買防潮箱嚟放相機,如果買的話,我比較偏向電子防潮箱, 我個人比較懶,懶得去換防潮珠,我自己就預放一機兩鏡,咁洗唔洗買電子防潮箱?
我都諗緊,買個電子式唔貴得膠箱幾多。
整防潮珠好麻煩
隨時仲貴過一個電子
當然需要,買個細細地收藏家都係六舊水左右,我果個已經用十幾年,如果紅A膠箱加濕度計,仲要年年換抽濕珠都已經用你四、五舊水,一勞永逸買需子防潮箱啦!
防潮珠可以重用
不過麻煩
要 買一個可以用好耐 值
紅A密氣膠箱都要過三舊,仲未計濕度計同抽濕珠。
邊度買比較平同有保證,我上網望過下,瑩記幾平
防潮箱唔係乜野精密高科技產品,去Ying記買水貨得啦,30L六舊水,如果多d野裝,俾多舊幾水買個CF-65,50L..
30L大約裝到幾多野, 對呢方面冇乜概念
唔該幫襯窮記啦 好抵 人地幫過手足平賣電筒 支持黃店 利申買佐個幾百蚊
30L閒閒地可以放到三機五普通size鏡頭,如果唔多器材一定夠用,不過如果你有其它電子器材想順便放埋,就最好買個大少少,仲可以方便將來加器材,好似我咁,有幾支長鏡,又放埋幾支閃燈,仲有以前影落底片同相,就買兩個50L..
o岩!大家可以去窮記睇睇。
https://www.poor.hk/
唔洗諗一定買電子, 有空間就買越大越好
好多唔常用野可以放埋入去防潮
ok
巴打如果親身去買,又屋企有手拉車仔的話,建議你最好帶定去,拉住行舒服好多。
呢排可以都唔出街,應該就網上買,但啱啱上網望咗,好似冇貨
3層 40L 頂兩層放緊3機8鏡gopro連3電 最底層放左兩枝咪加啲雜物
都真係放到幾多嘢嗰喎
如果唔急用就等下窮記,急就惟有去螢記。
原來瑩記係黃
嗰陣立場一有live 佢地電話就響通知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞