拍拖唔做嗰啲得唔得?

174 回覆
41 Like 225 Dislike
樓主用既字眼係「警告」,咁無論到底當事人係樓主定係佢朋友,都代表當事人將男朋友講既野interpret為「警告」,成件事就係咁簡單
其實唔理性既人會上得黎開post都仲有少少理性,我諗佢需要既係理性既意見而唔需要更多感性?(旁觀者要你感性都感性唔到啦)
咁你姐係鼓吹情侶之間對對方有咩唔滿意 就唔洗講出黎比對方知道 一係自己硬食 一係直接分手?
sis講樣野比你知
曾經有個ex佢成日同我講佢好想同我__
有好幾次即使上到屋企佢最後都忍住左
因為我覺得未ready好
之後遇到既男仔都係用sex黎試探我/講冇sex係冇可能
而家諗返起呢個ex係好愛我
中意我>性
你同咩女人一齊,個個都要求你賺多啲咁慘?世界很大,唔該唔好將件事講成仇男/仇女啦
如果係男教徒開post都一樣咁話,只係礙於社會觀念比較少女人會同男人講「唔搞野就分手」姐
咩寧願上帝dislike 都唔想男朋友dislike
笑撚咗
老實講要視乎佢係講笑定認真語氣,如果係認真,長期咁相處會好影響一個人既自尊心
情緒勒索係父母子女身上好常見,可能唔係你諗到咁黑暗
話得警告就唔係講出黎比對方知道啦⋯⋯冷靜討論然後互相遷就到就當然好啦
警乜鬼嘢吿只不過係字眼既嘢就拎黎大造文章去定斷一d連來龍去脈都唔知既嘢,去分辨邊個係壞人邊個係好人
我都唔明由頭到尾重點係個女仔唔捨得個男仔而諗緊好唔好破界,點樣講到個男仔又情緒勒索,又要脅剩個男仔魅力係唔係真係大到咁呀

如果係咁根據樓主不時用書面語不時又用口語化既打字方式,我話樓主係中年大叔叔不為過。
大佬,依家擺明係樓主片面之詞,你又要fc完邊個真邊個假先?
討論既前提係大家都當佢講緊真話喎
你叫佢出黎解釋多啲囉
同埋我無講過邊個係壞人,情緒勒索好多時係無心,而樓主會有咁既煩惱亦證明份人無咩自我思考能力,完
警告有乜問題?
每個人都有底線 講到明你做唔到XXX就分手 唔想哂大家時間 好合理姐
好常見咁咪姐係普通野囉 咁講黎把撚咩 又要上升到害到人咁嚴重
我意思係你上面果句咩如果早知何必當初,依句黎得太理性,我就話愛情係盲目,尤其係一開始,個男仔可能都唔知自己忍唔到,個女仔都唔知自己原來鍾意佢可以鍾意到要考慮破戒依個地步。

好多嘢唔係set好,唔係程式,會隨住時間同經歷一點一滴改變。
你講得都啱,可能我份人會諗得好清楚先做每件事,所以好少失敗,亦唔明點解要搞成咁
咁既然都走到呢一步,咪唯有依家諗清楚先囉,唔好令自己後悔就得
根本就係普通野 男人要求女人做到某樣野 女人做唔到 咁大家咪道不同不相為謀囉
正如 你去見工咁 老細請你返黎係要求你處理D文件 咁你處理唔到 比人炒 好正常姐

不過成單野上升到男女關係 又涉及性愛 D女權撚先講到好似好嚴重咁渣嘛

換轉個理由係男人嫌條女唔識煮野食而分手 冇學識而分手 唔夠細心而分手
就唔會講到又害人 又威脅又盛咁啦 講到尾都係妖魔化性愛
你d邏輯好似分析緊滅門慘案咁點頂呀大佬你睇得出樓主我都睇得出你係一個超理性既人
份人比較認真,sor囉唔玩連登啦,無人想要認真意見既
係呀咩都關女權事,你都幾可憐
其實唔洗諗咁多
叫你個fd 諗下耶穌係佢身邊睇望佢會有咩感受就得
其實佢明知 你宗教係咁
都叫你讓步
之後呢 其他事呢
自己諗啦
邊d先
不如大家互表誠意,男嘅求左婚先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞