拍拖唔做嗰啲得唔得?

174 回覆
41 Like 225 Dislike
pressured into sex 一定會後悔,咁既另一半愛你(朋友)極有限
呢啲叫情緒勒索,勒索既係性就更賤格
愛人之前要識愛自己先,唔想就唔好應承,因為咁就分手就唔該佢快啲走
wow~打到結婚前,現實d啦朋友,男人無得卜嘢同切左條jer有咩分別,你估個個都係神父咩?
竟然用分手逼女仔就範,個男仔好極有限。叫個女仔同男仔講,如果你真係愛我嘅話,就唔會逼我做我唔想做嘅事。
哩d男人遲早會同你分手
遲早都會飛你
何必要俾哩種賤男
俾左一定後悔
咁你一開始拍拖知人地係教徒,又知自己無性就唔得,咁就好明顯大家incompatible啦,做咩拍拍下拖先唔滿意
好鍾意咁又點
個男唔似係咁鍾意你朋友喎
哩種男人用分手黎迫你同佢做愛
佢遲早都會飛左你
根本唔會珍惜你
亦唔係真係愛你
你只會後悔
我諗正確既字係情緒勒索,好心個男人唔好害人
情感嘢會唔會用理性角度去分析完先開始拍拖㗎又拎論文去證實愛情。

一開始都係咁㗎啦,邊個估到最後離婚既離婚,搵二奶既搵二奶,如果係咁天下間就唔會有離婚唔會有單親
咁分手原因都係因為無得卜嘢,個男仔咁講有咩問題唔通又要講因為相處不合分手?

唔卜嘢就分手究竟有咩問題竟然可以因為一句咁既嘢去定斷佢地之間有無愛情,連登分析師係咪世界第一
「唔卜嘢就分手究竟有咩問題」>無問題呀,係incompatible就分啦take action啦,唔好又唔分又同人講唔做就分手
你知唔知情緒勒索係咩意思?
咁係浪漫主義既問題囉,個個都on9代唔代表理性既人應該夾埋鼓勵人on9?
顧名思義即係個女仔鐘意個男仔又係個男仔錯
個男仔響個女仔心度有好重要既位置又係個男仔搞出黎既

個女仔自己唔想無左個男仔先考慮好唔好破界,關個男仔一句唔卜嘢就分手咩事...個男仔應該點樣即刻分手...即係當面講,分手,完,咁?連理由都唔可以俾咩
女人要求男人 上進d 賺多d錢
天公地道冇問題

換轉男人要求個女人比自己屌
嘩 用性黎要脅人
咁緊火叫雞啦
逼你扑野姐係唔愛你
男人搵個女人笨

唔扑野拍黎把撚呀
唔係鼓勵人,而係有d嘢無明知亦無得預計,愛情係盲目。

如果你覺得理性既人可以將盲目既愛情轉化為理性,咁end傾唔埋。
咁如果個女人同男人講
你再係賺得咁少錢 咁冇上進心既話 我地未來冇保障 我會同你分手
咁又算唔算情緒勒索??
符合哂你講既 「又唔分又同人講唔做就分手」
將扑野換做其他理由
eg 你再唔改變下你唔注重個人衛生呢個問題 我就同你分手
你再唔改變下小氣呢個性格 我就同你分手
你再唔改變冇上進心 我就同你分手
你再成日掛住打機 我就同你分手

喂 好普遍咋wo 男女嘈交分手好多都係咁樣架啦
換轉個理由係扑野 就上升到情緒勒索咁嚴重??
你用口幫幫佢
係呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞