Ipad2019 vs iPad Air

76 回覆
2 Like 21 Dislike
買邊部好啲

啲人話就咁用就ipad 因為夠平
但睇到A10就不了 好似幫人清a10啲晶片咁

各位有咩意見
你想用嚟做咩先
Ipad air 不如買 ipad pro2017
Ipad 2019 不如買 ipad mini
唔係工作用
閒時用黎睇片玩下啲掛機game
價錢黎講 pro就不了
其實iPad 2019都夠
睇下ebook 上下網,youtube, facebook, ipad 2019 (LTE) 夠哂我用~
我最在意就係a10
依粒野都幾舊
價錢黎講真係無咩挑剔
不過講真, 以前用ipad mini 2 我就真係日日帶出街

而家用ipad 2019 (LTE) 只會真係有野做, 去coffee shop "Hea" 先會拎出去就真既.

部機仲係要上網收人地annual dinner 抽獎完全未拆又有保養$3000 32GB LTE 收返來, 真係勁低.
我又唔係重度用家, 娛樂睇片睇漫畫雜誌為主, 起碼用到3-5 年啦
IPAD MINI 5 OK 夠用啦
iPad2019 你打算買32gb?裝唔到幾多app咋喎

你買128gb不如買mini / 加多幾百上air

iPad 2019 32gb得啲公司買嚟做pos機咋?
128就焗你上mini/air
你個用途A10都夠啦
我對上一部都好耐 我連咩款都唔記得
32gb又係問題黎
裝多啲野都死
所以我15 16緊
係咪好後悔
我裝哂常用apps 有10gb 剩
家有nas, 唔洗入歌入片夠哂

不過見你成日用呢個icon 咁擔心既
又驚粒u 用唔耐,你都係買air 3 算啦

我唔買air 原因係討厭佢只支援apple pen 1代

買pro 咩?我情願買macbook air
Air 64GB適給你個case. 我最近都入多部
用緊ipad2018 128g, 多storage 但唔夠ram, 係開完下一個app,上一個就冇左嘅程度
真,心思思想買iPad pro, 成6GB RAM, 但成七千蚊部iPad真係好撚貴
其實我覺得a10同a12無咩分別 點樣講都只不過係一個名稱嚟嘅啫 唔需要咁執着
另外睇你嘅用途 雖然內存嘅需求量唔係好大 但係32GB又少左啲
建議買128GB 而ipad 128GB都只不過係$3399
反而ipad air 64GB貴過ipad嘅128GB
性價比上面iPad就贏咗
順便講埋iPad Air幾錢啦
64GB/$3999
256GB/$5099
講真64GB都唔係好夠用 256GB 加多一兩千蚊都可以買iPad Pro
如果樓主只不過係想用嚟當閒餘用途 建議你買ipad平平地玩住先 過多幾年就算想換機 都唔使咁肉赤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞