[四月新番] 昨日之歌

500 回覆
30 Like 3 Dislike
我係
佢應該幾受呢套影響
幫你唔到
純愛情類又講愛情煩惱真係好少有
我前幾日都見到,但冇得睇,當時諗係唔係地區限制
好在木棉花買咗,本身諗住追呢套但啲網摺晒
佢應該同上季伸展台一樣,遲出但應該之後會一口氣出到最新
四月是你的謊言
我們的存在(唔係頂得順個畫風,但我個人覺得好好睇)
唔係人人
呢套好正 暫時呢季最鍾意呢套同隱瞞之事
仆街一個
追緊漫畫,逐漸明白點解你咁講
月色真美
睇下先
原來出左EX01同EX02,補返部分漫畫既劇情
男主都幾老實
不過個人覺得呢集飛得太快,無之前兩集咁好睇
between好彩呢套晨早製作完,唔會俾武肺搞到延期
唔使驚延期
好彩
上季戀愛小行星同隔離堤防部都延期
以為動畫工房依套都唔會搞得掂
有冇人覺得烏鴉妹超可愛

男主死好命
跌左野咁就溝到女

佢之後仲....
好似睇咗成個鐘咁
啲構圖好舒服 haru好好
依套d分鏡好正 女主世界第一好女仔
呢套真係難得寫實feel,
淡淡的戀愛, 但又對感情部份描寫得夠細膩,
就好似榀子喪單戀的人, 男主只係佢代替品,
男主對佢好, 佢都知道意思, 但只係想保持現在關係,

當男主表白後, 都仲係話只想做朋友,
到最後良心責備, 話放棄朋友關係,
但聽到男主話唔做朋友, 但都唔會對佢放棄, 又即刻安心左
完全表現到收兵同驚冇左水抱的寫實感

同時, 烏鴉妹一方面話唔會要求什麼, 男主鍾意邊個都冇所謂,
因為明知自己機會唔大, 說服自己說服男主去繼續接近男主,
但同時真係聽到男主去左搵榀子, 放左自己飛機,
發覺自己係次要, 真係備胎, 矛盾地覺得傷心,
所以其實自己根本就係搵個籍口俾自己繼續接近男主
係一個暗戀/單戀/兵仔的悲歌

而男主明知榀子(暫時?)唔會接受佢, 但唔放棄的同時,
又唔會拒絕烏鴉妹對他的好, 害怕失去水抱,
面對於鍾意嘅人唔鍾意自己; 同
唔鍾意嘅人鍾意自己 的葛藤
某程度上, 男主同榀子都係類似的人

anyway, 直覺最後榀子發覺自己鍾意上男主, 男主就首選榀子,
最後烏鴉妹做炮灰,
睇得多動畫, 次女主角9成9冇好下場
呢套啲作畫好靚,有電影級水準
晴先係依套真正嘅女主呀
我唔睇好佢
榀子態度一變, 男主應該即刻狗沖,
完全唔覺得晴可以收成正果

利申, 我企係晴果邊, 收兵正仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞