[四月新番] 昨日之歌

500 回覆
30 Like 3 Dislike

-STORY-
《昨日之歌》是由冬目景自 1997 年起至 2015 連載的作品,並於 2010 年時推出改編小說。作品故事以為人和善的主角魚住陸生、大學同學、以及喜歡陸生的少女為主軸展開的青春戀愛劇。

大學畢業後,魚住在便利商店打工。有一天,突然帶著烏鴉的少女小晴出現在他眼前,將他消極的生活激起了一圈圈漣漪!雖然他的性情乖僻,可是他內心真正的感情卻…

-STAFF-
原作: 冬目 景(集英社 ヤングジャンプ コミックス GJ刊)
監督・シリーズ構成・脚本: 藤原 佳幸
副監督: 伊藤 良太
脚本:田中 仁
キャラクターデザイン・総作画監督: 谷口 淳一郎
総作画監督: 吉川 真帆
音楽監督: 土屋 雅紀
美術監督: 宇佐美 哲也
色彩設計: 石黒 けい
撮影監督: 桒野 貴文
編集:平木 大輔
背景: スタジオイースター
アニメーション制作: 動画工房
制作: DMM.futureworks

-CAST-
魚住陸生: 小林親弘
野中晴: 宮本侑芽
森ノ目榀子: 花澤香菜
早川浪: 花江夏樹
木ノ下: 鈴木達央
狭山杏子: 坂本真綾
福田タカノリ: 寺島拓篤
福田梢: 洲崎綾
杜田: 名塚佳織
滝下克美: 堀江瞬
湊: 小野友樹
柚原チカ: 喜多村英梨
カンスケ: 前川涼子

-MUSIC-
「籠の中に鳥」
ユアネス

-PV-
https://youtu.be/eOPutocWVUg

-WEBSITE-
https://singyesterday.com/
睇完第一集,感覺好寫實,返左去90年代初仲用緊錄音帶既時代咁
男主既性格好似自己咁,好有代入感
而佢內心既獨白好似睇緊beastars隻狼 (同聲優)

未來劇情應該係圍繞三角戀?動畫黨既我表示遲d睇下原作先
呢套知佢動畫化都覺得好正
呢套正在佢個節奏
呢套野似乎幾冷門,但好岩我口味,會追落去
真係幾冷門
好正,好岩我口味
留名,終於唔洗睇異世界
烏鴉女太似田中
接受唔倒

有神作嘅味道
好睇
輕鬆日常番? 感覺幾好
寫實番唔錯..........

p.s. 發覺宮本侑芽呢個聲優...今季都好多套有佢.....
剛剛完的西頓學園又有佢(牝野瞳)
女主好靚 真係好靚 點算 一睇就入迷
講返劇情好中自己口味 但係依類應該好難會hit到 不過我覺得係今季必睇番
睇wiki套野都好多年前
點解會無啦啦拎出黎動畫化

屌你我而家同主角完全一鳩樣,除左冇女之外
睇wiki套野都好多年前
點解會無啦啦拎出黎動畫化

屌你我而家同主角完全一鳩樣,除左有三角戀玩之外
粉字一樣
抵啦 part time仔冇d自覺
首歌幾好聽
戀愛番
幾好睇,睇得好舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞