嘉湖 600萬樓下 三房/天水圍居屋 低價

768 回覆
6 Like 66 Dislike
附近有輕鐵嘅話運輸署多數唔批
慧景軒就係一個活生生例子
慧景軒得3座
開村巴睬你都傻
岩 我唸可能都係多個巴士站咁
運輸署反對先 佢哋曾經開咗一排 比運輸署話係違規最後否決
非繁忙時間,應該冇巴士直接由WSP上元朗公路,有嘅話巴士公司蝕大本
所以而家話等濕地果啲 都叫去睇埋青山公路果邊 自己比較下
宜家係咪做到9成按揭
濕地可以行返去天晴邨美湖居,癡返嘉湖山莊嘅住客搭巴士
點解會易知既
嘉湖山莊2房高價535萬沽 呎價衝上1.23萬

天水圍嘉湖山莊2房,放盤逾月微減3萬元以535萬元沽出,創同類單位今年以來高價。

中原地產天水圍副區域營業經理文家輝表示,嘉湖山莊6期7座高層F室,實用面積441平方呎,2房,已交吉,眺望濕地公園,月前叫價仍堅守538萬元,現以535萬元沽出,實用呎價12315元,為同類單位今年以來高價。而據網上估價,上址估值約503萬元,造價較估價高約6%。

地產站記者早前曾到過相關單位,單位樓層高,廳向北,可眺望至濕地公園及深圳一帶開揚景致,而內籠備有基本裝修及大部分傢俬。

原業主於07年以102萬元購入,轉手帳面獲利433萬元,期內單位升值4.2倍。本月至今,嘉湖山莊暫錄8宗成交,當中2房佔4宗。

https://ps.hket.com/article/2635634?r=mcsdfb3&fbclid=IwAR3f2rNH6w7hDlCZQ9vqKBV-nhHkGzN5OOOd6OyjiWNk7ur5s8wDtSeH6os
睇你買幾錢樓啦
咁就唔叫方便啦
嘉湖2房4月頭500萬有找啦,而家530萬先搵到間低層冇裝修
冇辦法啦,巴士路線發展左近20年,冇乜可能叫原有居民大遷就WSP新移民
600萬左右 得一球係身
可以,月入幾多先 要睇下壓測過唔過到
月入 兩個夾埋 around 75k
咁一定夠,本身有冇睇岩咩盤
本身考慮緊屯元天
大三係咪升穿700?
幾樓?唔似高層
咁又未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞