唔好喺 Price.com 入面啲鋪度買 lens ?

30 回覆
0 Like 10 Dislike
Google 過 Canon 官價同 Price.com 啲價差好撚遠,
但係對一個少買鏡頭嘅人嚟講,喺 Price.com 啲鋪度買鏡係咪好易中伏?
入面有冇邊間信得過?我見有幾間好似伏伏哋噉。
買過冇乜蠱惑,不過可能會sell你買d貴濾鏡
現金價一向都平好多
Price.com 唔係格價網
舖頭各自報價咩
Price.com自己有直接賣野
依個網入面啲舖頭十間都呃鳩人,睇啱件嘢去到舖頭係無貨嘅。
一定要先打去問
其實price不嬲都只係比你參考個價錢
你攞price同官價比嘅話CSN都一定相差唔少, 就算係冇喺price出價嘅街邊鋪都會便過官價, 所以最好都係親自落旺角問吓最好
唔好剩睇pricehk,自己落鋪睇下
肥花天祥成成,問下現金價平幾多

除非相差$1k以上,否則都唔會去price個堆
平啲既理由
1. 現金價, 交易成本低d
2. 細鋪接受低少少利潤
3. 無咁多服務,出機就係出機,唔會好似大鋪咁比你玩一輪,先話唔買
4. Canon官方梗係貴啦
要小心:
1. 可能係無貨, 個平價只係吸引你入去
2. sell你買配件,視乎自己需要買唔買啦

去之前問清楚,知道自己想買乜,唔好去度佢sell乜就買乜,就唔驚
無銀行手續費
間鋪頭仲可以逃稅
冇問題嘅
買過幾次
記得一定要check 機身鏡身serial no.同盒同保養證係咪一樣
鏡同機都係試下遠近對焦 光圈葉有冇問題咁 睇埋鏡同sensor有冇塵同花
比錢個下佢叫你買filter同其他配件就企硬咪撚理佢
自己落星際格下價仲好
通常都係拆kit
大把人中招你信唔信??
三陽ok
如果我淨係買機,鏡唔係身邊可以點試機
佢借鏡俾你試
係四寶買左機差唔多十年
暫時未試過有問題
四寶視聽 大家小心
https://lih.kg/769694
四寶???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞