[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈14 之 預防及時

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
美國以前扶植中国對抗蘇聯嘅後遺症
同埋嗰陣支那仲食緊樹皮,俾人感覺no harm at all
航母美軍就係響越南中招
其實我覺得全球己經中晒, 係差在有無人驗到...

而家好似係差太平洋島國未瀨野
佢地瀨左野都唔知la..
其實極端地追求經濟成長都好冇理性,每年只追求幾多%成長好冇人性化,根本成個世界就要反思全球化呢樣野
就算瀨左都冇人去
其實去到近年開始傾向越黎越少數人得益,
而且科技發展可能開始追唔上對經濟數字發展既追求..

由十七八世紀科學工業產業革命所帶黎既變化同規則可能去到黎緊幾十年要開始改變了..
非洲直情無新聞咁
麻煩借一借個位

點解咁都冇人講?星期二就係選委會就優先長者投票及限制點票人數嘅立法會選舉活動指引建議嘅最後期限
https://lih.kg/1959543
報過下跟著又冇左影
科技發展最大嘅誘因就係戰爭
係, 但我都諗緊會唔會係個大勢都到左樽頸...
好似石器革命, 青銅革命, 農業革命等, 帶黎文明一個大跳躍, 之後又回到一個發展穩定期...
而家工業革命就到左樽頸位..
根本香港每年有3%經濟增長已經係好好
畢竟係已發展嘅經濟體
係啲人成日要拎嚟同支那比
啲人都on9,你發展中地方發展潛力梗係大,即係好似青春期同成年期咁
青春期梗係高得快啦,唔通你笑個成年人無得高?
亡於停減金似d
本來有岳飛仲有得打,國家又唔係冇錢
之前好多post都話成個社會會由追求物資轉變為追求心靈同精神
但要有咁大嘅轉變 除非成個世界真係劇變到好似接近末日再復甦先有可能吧 否則我唔認為會係幾年甚至一兩代人內會有咁嘅大轉變
原來又係支那假新聞
其實唔係,方向好明確,只係要d時間達成:
1. 3D printing 普及
2. AI普及

而家面對道德上阻礙多過技術困難
比支那屈左兩日現代海盜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞