點解仲會有傻仔接HSBC火棒

184 回覆
296 Like 17 Dislike
身邊同事個個話好抵入, 又舉例當年$33 上得返$80, 發達機會十年一次
佢前日$41 入左十年, 笑撚到我
講真當年雷曼爆到咁柒勁, 佢都起碼KEEP住有息
今次唔派息都算, 仲要上次個特別息收回, 咁果班等除淨完先賣 直接變左苦等
我自己睇, 今次一定破到青姐價紀錄, 等跌穿$30 我可能會考慮下
身邊同事個個話好抵入, 又舉例當年$33 上得返$80, 發達機會十年一次
佢前日$41 入左十, 笑撚到我
講真當年雷曼爆到咁柒勁, 佢都起碼KEEP住有息
今次唔派息都算, 仲要上次個特別息收回, 咁果班等除淨完先賣 直接變左苦等
我自己睇, 今次一定破到青姐價紀錄, 等跌穿$30 我可能會考慮下
老實講, 就算跌到30以下都唔應該考慮依隻垃圾落到30又可以上返幾多?
投資其他唔好?
我記得啦, 我同事$41蚊入, 話一日跌左$3 點都會反彈,
今日見佢灰到 話止蝕價set $35
有無高息股抵買
講真,買匯豐係貪唔會執,最多輸到hihi。

利申:未買,等反彈再考慮買
接完火棒跟住就等睇hsbc比小股東告然後再跌
$30 以下考慮入少少
當年有d股幾十蚊,俾人溝到落十幾蚊,去到幾蚊再溝

5仔真係算好彩冇事,依家再買要知道自己係賭緊佢前途就得,心態要輸得起,唔好當係投資
on9 同事, 你都係早走早着.
你笑人40蚊接火棒
自己咪又係30蚊接
講到自己幾叻幾叻咁
唔睇好 唔買認同既
但$4x 都叫火棒..
其實唔應該睇價位,應該睇武肺幾時完,一日武肺仲爆緊,我覺得都係未到底
做左次壞紀錄 , 個損失已經唔止
仲有今次取消得,出年派番都可以減派息
大貓係殘股禁忌
就算贏到都贏得唔光彩

要兩三年贏一個 double, 1336, 700 都做到,唔洗買佢
十手點發達
連登仔思想:正股驚西
在這黑夜中只有勇者勝
【滙豐不派息】專訪青姐:放過滙豐 放過自己
即時財經
16:16 2020/04/01

講到自己眼光特別d
結果都係圍住hsbc轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞