大家部機已經收到5G未?

306 回覆
5 Like 90 Dislike
無睇user name 以為係上面話用csl收唔到果個巴打
喊出黎
慢慢
csl個網站更新左 出左覆蓋範圍
顯示大埔嘅覆蓋包括美豐花園,富善花園,翠怡花園,
太和中心,太和邨一帶
如果收到嘅話上面係咪有5g show出嚟?
S20好似唔支援mmwave
另外3台似係冇咩心想做好5G(起碼現階段睇唔出)
大埔馬鞍山一帶 用唔到3.5
我估3台都係靠條2100 reframe行5G 但佢段2100就算開盡都係得15MHz
條nr2100 速度就唔洗期望架啦 但pingtime都仲可以有望低過15ms
iPhone有5G就大家都會用5G
傻西
屯門呢啲大西北點會有第一水
仲要smt冇公布過4月1可以用到5G
鋪好晒
全港99.9%地方都收到先黎sell我5g啦
2018 香港4g覆蓋率都係得90%
巴打有冇link? 搵唔到
https://5g.hkcsl.com/5g/#
撳了解5G 就睇到覆蓋部分

3HK真係好少頻譜...
佢條2100已經比左10Mhz 比4g....
想比幾多比5g???唔通cut到4g就5mhz 3g踢去900mhz?
部機收到,個plan收唔到
我估計佢係大埔馬鞍山等3.5嘅禁區範圍 就開盡NR2100 15MHz
其他地區應該未會咁快轉
3仔而家條2100 係上年都已經轉左行15MHz B1 4G
大部分地區已經將個3G踢左落去行900頻
個14.8MHz頻寬連埋前後嘅guard band拎埋黎開盡15MHz B1 4G
見到喇 唔該
馬鞍山又話收唔到5G,咁CSL係馬鞍山既5G行緊咩頻?
我見網站公布嘅覆蓋範圍 馬鞍山暫時只限新港城一帶
唔係話咩衛星影響咩用唔到5G咩

新港城個頭好似有PCCW機樓,可能個度整出來先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞