大家部機已經收到5G未?

306 回覆
5 Like 90 Dislike
rubbish

垃圾LTE支移仲快過你
呢行做落先知比Marketing呃左好多嘢

收唔到2600 其實唔入engine mode 唔睇唔會知
如果因為慢而話收唔到2600 又係另一個問題
果部機係HTC Velocity,當年CSL 啱啱有4G 果陣,得新界真係收到4G一去到市區得返3.5G 速度
https://unwire.hk/2012/02/19/real-test-htc-velocity-4g/mobile-phone/
其實係架
以前3/4g果陣初期都係咁
屌 垃圾3 5g都好過你
有對比就發現誠哥原來都唔差
算啦 做野位置收到5G當贏左
至少叫做有得用到
唔洗等佢地慢慢鋪網
乜嘢地方
5G 開台 CSL、3香港、中移動各區表現如何?全港首個 5G 大比拼!Samsung Galaxy S20 Ultra 5G>
https://www.youtube.com/watch?v=qjXJcdD2U_Q
cwb
3.5GHz 支移嘅頻寬多csl 10MHz
但支移大部分地方都唔夠csl快 pingtime更加輸比csl
csl 無論速度定ping time都好過垃圾支移
3好似樣樣都最垃圾
方保橋指出,「4G下載速度每秒最少應該30至40Mb先達標」

依家4G download speed都唔一定有30~40MBps
啱啱喺屋企再試下測速,用Service Mode check咗,收緊LTE band 7 + NR n78

尋日去爬吓5G fb po,見到有個台仔講話samsungS20啲機右上5G signal icon有兩種,一種白框黑字5G係LTE訊號假5G顯示,一種就真係5G顯示 白線框黑底白色5G 顯示。片視面睇到LTE認號,其他片我有印象見過另一種顯示。
剛生效在家試一下
點解要用支移呢
剛生效在家試一下
點解要用支移呢

因為只係想試下,本身無轉台
n78都係咁慢……
收得好差
LTE 同 5G 可以做到 CA?
聽講要update software先用到5G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞