有無旺角/太子黃店推薦?

231 回覆
22 Like 2 Dislike
Lm等食
基隆
黃到金
好好人
茶記水準
銀髮都唔少
芳華絕代

有啲好好食
好多嘢飲(酒
海南雞好食 做緊Takeaway offer
東京街 (sushi takeaway
淡黃(?
中等價位
大攻好食
大致
新川美食
薯粉 寬粉好特別
肥貓好得意(好似最近無放出嚟
白皮蛋
有咩推介?
幾個月前試過一次,味道其實一般
食過一次漏單漏到仆街,不過可能我黑仔
下午茶有咩食?
紅棗糕同雪山叉燒包好撚好食
佢哋禮貌好又有交帶,試過幾次落單之後特登打嚟話未整得切問我介唔介意等,不過有時執漏啲點心比我搞到唔夠喉
雪山叉燒包真係好好食
食住嘢睇住佢哋簡直賞心悅目
夜晚叫過佢哋牛扒真係做得幾出色,午市食過墨汁意粉同樣係好唔錯

慢煮工業都可以考慮,不過佢哋收得早要食記得book位,嘢食唔算太出色但份量係食到你嘔,baby ribs我比較推薦。有次叫咗個蕃薯條自己食點知嚟到係一份三四人份量嘅老麥大薯條size,食到我叫救命

潮洲人個花膠米粉都係幾好食,不過舖位有限又太多人食,但其實唔多夠飽都係食精品路線。如果你鐘意榴槤雪糕我記得佢哋有自製的,另外蔘蜜好撚好飲,必叫

芳華絕代嘢食其實冇太大驚喜,但影相打卡位夠cyber punk,都係最早出聲嘅黃店

廣華街阿木台灣麵幾正宗,武肺一開始已經唔比支那人幫襯,又戴哂白絲帶支持醫護,嘢食少貴但好食的。附近有間串燒黃店都告急,入面全部大文宣,嚇死你嗰隻;再過少少就係越南仔,煙廠街有間嚐甜,有杯嘢飲個名直頭叫光復香港,甜品賣相同味道都好okay,係坐得辛苦少少。

火鍋撚同樓下串燒嗰幾個舖位仲有黑布街唔洗我講你哋都知黃成點,66係賣飛佛,員工服務一流但黃哂我連walk-in都食唔到。近排同call4van合作搞送雞煲,火鍋配料都好出色

勝利道德國熱狗好多人食招牌熱狗但其實我prefer食佢哋嘅瑞士切肉牛角包,真係好撚好味,啲熱溶芝士真係講起都想食 仲有個薯條,全部收order先炸起,個茄汁又係有啲特別,好似蕃茄蓉咁都比坊間嘅濕,問過佢哋話茄汁都係自家製 佢哋啲腸自設工場製造係有水準保證不過個熱狗包真係太頹,我有時就咁叫串燒腸算,食完好濟
花果山嘢飲尤其花蜜系列係我至愛,首推洛神花蜜
D staff聽到你講聲加油已經笑得好開心,飯糰同關東煮都相當唔錯。最近放咗本日本人畫香港抗爭嘅漫畫,可以食住睇

行前少少皇茶最近都告急,嘢飲同喜茶路線差唔多,都幫咗好醫護。搞旺角嗰期成日夜晚都落半閘比FA同記者休息吹水飲杯嘢,本身佢都拎埋酒牌夜晚可以飲一杯。連儂牆有大量醫護留言

窩打老道舊年11月都開咗間叫liberty嘅cafe,聽個名都知黃,老闆話舖頭名係budapest一條橋嘅名 嘢食全部預一人分量唔係for share,咖啡同酒都唔錯,鐘意irish coffee嘅朋友可試試。開業初期到而家都係學生消防同醫護有九折,亦有放低留言板比大家同醫護打氣

利申:街坊,全部食過
德國熱狗個炒洋蔥好食到
加10蚊都抵
下次我都叫嚟試下
終於有人討論德國熱狗!仲以為冇人會行過去旺角東

我就鍾意香蔥豬柳腸同咖哩雞肉腸薯條同茄醬真係好正,另外佢啲肉醬都好正,成日特登買佢個肉醬熱狗餐就係為咗食啲肉醬,依家可以淨買肉醬,35蚊碗

瑞士芝士肉包又真係未試過,搵日試下先
順便喺和你 Eat搵個Menu俾你
Amour corner 幾好食
食過意大利飯
同類價位算稍平
冇人講Pause It? 唔特別好食,但水準ok
最近食過有驚喜嘅係大角嘴間蔥仔越南包
意外地好好食
夏天一定會再幫襯多d
係咪黃?
有咩好食
合發茶餐廳,喺旺角比較入嘅位置,之前都冇乜行過嚟呢條街,試過一次味道都ok,第一次幫襯有冇人知有咩招牌菜必食

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞