[I/A] (國際服) Final Fantasy BE 幻影戰爭 (2)夠人開第三公會未?

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
《幻影戰爭》的戰鬥系統傳承了《Final Fantasy Tactics》的戰棋系統,地形明顯的高低差能夠影響敵我雙方的移動力以及戰力,配合角色職業多變的設計更增加了戰略要素,而為手機遊戲玩家所設的自動模式與倍速模式,令首次接觸戰棋遊戲的初學者都能輕鬆上手。不同角色的必殺技跟能力與強力的召喚獸技能都會以 3D 動畫華麗呈現。

人物/勢力關係圖

首抽建議[角色]

會課金既玩家千祈唔好買女主個包, 垃圾黎!

FAQ:

資料集
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SG9KLwtdqdrRg6wfLX1kywtvmJZXJI986Yq-7EXcai0/edit?usp=sharing
國際服首抽建議:

冰法 魔攻角 周回一流 泛用度高 trust道具實用

二王子 前期物攻打手 可以一用

另類建議:

冰劍 重課長向 100cost角 抽中機率比一般UR低 碎片價格比一般UR高 而且每日基本只能刷一塊碎(其他UR 2塊)

光盾 前期最強坦角 搭配SSR坦卡「愛之誓」可以拉哂所有敵人火力 惟目前日服已nerf愛之誓 要唔要為左前期pvp/公會戰投資落佢度 請自行考慮

暗拳 特殊用途 價值在於突爆覺爆後拎到既Trust首飾 幻音之鈴 內藏Ap自動回復技能「活性孔」
公會名:
1.LIHKG(已滿)
2.香港連登(已預滿?)
3.

伏技列表(學左auto AI會變弱智):

蒙特/主角 : 範圍我方最大HP上限提升[聖騎技] , 根性[聖騎技](呢招我覺得睇人,有時幾好)
雷鎗[第一隻新角,國際服未出] : Hi-charge 詠唱弓技 17AP消耗
風斧[第二隻新角,國際服未出] : 降敵命中(前期麻麻,後期如果Raid要靠佢就再點)
彩花 : 禁止移動 , 降防 , 範圍風耐性UP , 緩回血 , Slow[減慢CT] , 範圍風耐性UP[小]
基加美修[冰刃] : 冰刃 , 刃紋 呢兩招而家好似Buff咗,但都係伏伏地,自己決定學唔學
美迪愛娜 : 中冰
瑪雪莉 / 女主 : 我方狀態無效
光盾 : 同主角一樣 , 範圍我方最大HP上限提升[聖騎技] , 根性[聖騎技](光盾嚟講根性睇場地,有時好有時伏)
有冇人加好友
Id?

蒙特/主角 : (天賜恩惠)範圍我方最大HP上限提升[聖騎技] , (不滅鬥志)根性[聖騎技](呢招我覺得睇人,有時幾好)
雷鎗[第一隻新角,國際服未出] : Hi-charge 詠唱弓技 17AP消耗
風斧[第二隻新角,國際服未出] : 降敵命中(前期麻麻,後期如果Raid要靠佢就再點)
彩花 : 禁止移動 , (弱守)降防 , 範圍風耐性UP , (再生)緩回血 , Slow[減慢CT] , 範圍風耐性UP[小]
基加美修[冰刃] : 冰刃 , 刃紋 呢兩招而家好似Buff咗,但都係伏伏地,自己決定學唔學
美迪愛娜 : (大暴雪)中冰
瑪雪莉 / 女主 : 我方狀態無效
光盾 : (天賜恩惠)同主角一樣 , 範圍我方最大HP上限提升[聖騎技] , (不滅鬥志)根性[聖騎技](光盾嚟講根性睇場地,有時好有時伏)
lm
From 飛鼠巴

角色:
升既料主要彩球同彩片最少,小心用
魂一開始係得好少,之後會越來越多,日版宜家多都冇人會課

召喚:
mr以上都可以升

sr以下既建議唔好浪費料升lvl

星盤主打升2條線滿,唔好9升

卡:
r 得 獅子城同攻擊30% 可以用到宜家

sr 卡就冇乜邊張係必要

mr 密命,鐵巨人

ur 要等新卡

魔攻卡就易啲,加得魔攻就可以用

升卡要幾白萬上
我想問伏技果度
中冰係伏技如果唔學既話
係咪即係中冰之後成條線都唔使學
定係唔學意思只係剩解鎖但唔升
報到
中冰有巴打改返叫大暴雪
係成條技能最後一格

OK
公會有咩用
開左新公會,暫時收住LV20 UP先
有興趣入麻煩留個名
ID莫古勇 巴打加我一下
申咗
Id:再也
申請唔到住, 唔好爆滿呀
ID:這個
申請咗
id: 拖鞋人
我反而想知彩花唔學得風抗up (抗風),即係斷左條路唔學得神聖,咁咪連唯一一招攻擊技都冇
定係佢定位真係全補師,完全唔打人?
原本我個陣用 2王子,冰法,主角,貓女同木補,,宜家抽到光盾係咪應該唔升主角?
主角照升 碎片易出 土料又唔會同其他角撞
光盾有多料先升啦
其實風抗UP我個人建議學,因為係綠魔技嚟,彩花唔會用綠魔 通常用時魔
呢個伏技係整理完AI得出嚟嘅結論 但你唔用綠魔輔就冇事
申請咗 id馬上風
我怕肝job lv珠珠好肝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞