Foodpanda 步兵/車手/單車手(29)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
平時返開tko區,今日去咗一陣佐敦,而家更份變晒做全香港區都有,點解會咁既
冇,冇
張單顯示個時間係系統跟距離計出黎的
過左時間都唔會有penalty
個app 更新左就係咁
唔知閪熊諗乜
理論上去到咁上下就無有人打比你,基本上接到孖就無可能準時
無更新舊版都係咁
但返開呢2個星期都未試過咁
利申新手
閪熊新手問題整合(By:岩岩脫6嘅楠木巴)
For懶得睇教學片同常見問題嘅6仔朋友們,以後唔會再答呢度有嘅問題
A)開工篇
1.開工前打卡
打卡地圖更開始前30分鐘先睇到。
2.接單
當好彩系統俾單你嘅時候記住1分鐘內接受,唔係就自動當你拒絕+放你半個鐘break。
3.攞野食
攞完禁已取餐。唔好攞漏野/錯單,唔係嘅話另一個熊貓手足真係多得你唔少。
4.去客到
app個pin有時會錯,自己對google map穩陣d。
5.完單
建議落返街信號好個時先禁已送達,費時搭lift個時俾系統派單接唔到被逼放break。
6.分單
有時太多野攞唔到可以問耳筒分單搵多個熊貓幫手攞。
7.轉單
步兵多過1km/自己有其他原因可以叫耳筒轉走張單,佢理唔理你另一回事。

B)錢銀篇
1.出糧
每張單固定人工,區區唔同。糧每兩個禮拜三出一次,同埋第一次出糧會扣義工裝備費。
2.COD
有時攞完野食會提你問客收返錢(COD),記住要收。app錢包個度唔係你人工,係COD條數,每個禮拜一會email叫你還錢。過數/轉數快備註自己id cap低tg返俾閪熊之後一兩日cherry會幫你扣返。
3.20蚊地獄
接單率太低(拒絕太多)會變每張單得30(車手)/20(步兵)蚊。

C)系統篇
1.冇單
閪熊系統可以係你與某人同一更同一位置等單
人地送左幾轉你都可能冇單
罰企情況追post都見到好多 (By 我咩都唔識架)
2.攞更
6仔星期一夜晚9點自己去rooster攞下星期更
3.自己id
Roadrunner>Rooster>My Profile
4.做埋其他區
(雖然而家好似可以攞曬全部區嘅更)
http://bit.ly/AdditionalAreasSpecialShifts
5.仲有問題?
Roadrunner>幫助>常見問題
大寶哥俾返繁時錢我ok?
大寶:tldr
我啱啱見到更元朗 心諗係咪睇錯
好仔細呀 純情boy
我尼兩日都唔見大寶出現 有冇人可以話我知佢死撚左去邊
diu又俾色魔笑=,=
星期六日no show算了
發現d cod 好恐怖
明明無洗咁多錢

但一數錢要找時,就會唔見到1-2千
挽留
尼份係一份有可能愈翻愈窮嘅工
D COD有無計錯數架
我覺得係自己唔知唔覺使咗佢啲錢
叫佢直接拎數據出黎仲好啦
請問你上foodpanda 到嗰陣係做左d乜野
佢咩都無講
定你咩都唔問
伸手黨唔好咁過份得唔得
所以我會分兩個位擺
費時洗咗COD啲錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞