Running Man 討論區 (20)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike

1. 本post目的係提供一個不用粉細字作 討論running man 綜藝之用,討論內容包括已播出集數或當日直播即時討論
2. 由於本post不用粉細字討論(亦請勿粉細字),而且此post討論 內容涉及已播出集數或當日直播集數,假如你堅持閱讀,即表示你同意可能在你未曾觀看情況下而知悉相關內容的風險
3. 本post 以討論Running Man內容為主,但假如對個別成員有遐想,請稍移玉步至成人台作討論
4. 如欲觀看running man(星期日晚約10時起更新中字),可上
http://www.dlkoo.com/
http://www.hanfan.cc/variety/
http://www.runningman-fan.com/
https://www.bilibili.com/video/av18089528?from=search&seid=12392778340192582647
5. 希望唔好再有罵戰,一套節目有自己睇法意見是無可避免的,請在主觀地表達自己意見時,亦客觀地明白異見的存在
6. 感謝過往有份開另一邊post 既巴絲打,特別係係RM 收視低迷情況下有個post 比我地討論,不過為免再有有關粉細字紛爭才出此下策
7. 考慮到有巴絲可能會一併在此post 討論另一綜藝節目 熊孩子/big picture/Busted!明星來解謎/韓星齊鬥智/犯人就是你,亦無需粉細字。因此,不厭其煩提醒一下,請假設此post 所有內容沒有亦不用粉細字
8. 巴絲推薦內容睇#2,想推薦集數quote #3

以下內容由各(巴絲, Post #, #)提供,如有紕漏,先行致歉。其他有心得想推薦巴絲請單獨 quote #3.

鮮奶焙茶, Post 17, #454
“寫咗啲我自己鍾意嘅部份集數出黎… 睇下大家有冇興趣搵返黎睇
打**嘅都係我自己最鍾意嘅,主要寫啲成集我認為嘅亮點或我覺得好睇嘅部份,希望唔算劇透啦 (雖然都過咗咁耐)
2011年
**21集 跑吧 Running Man:智孝投訴捉迷藏成日做任務隊被捉,唔好再匿埋,所以今次 PD 安排佢同鐘國做 ace team 捉人,大推捉人過程,光洙超好笑
38集 非常嫌疑者:stress test 勁好笑
**48集 儀軌的秘密:開頭智孝認人,最後 mission 智孝 ace
49集女王蜂競賽:有金槍魚姐姐~ 仲有荷拉
**53-54集慶州特輯:同RM獵人崔民秀嘅追逐戰,氣氛勁緊張,RM獵人同RM之間恩怨嘅開始 (下集),另外見識一下能力者 + ace KO製作組嘅game (本人最愛之一)
55-56集女高生競賽 & 可怕的大姐們:好多女嘉賓但又好好睇
**69集RM獵人狩獵蚱蜢:唔駛講啦,睇完慶州特輯一定要睇埋呢集

2012年
91集 劉姆斯龐德再臨:玩水槍幾乎都好好睇
**93集停不了的生存遊戲:又係最愛之一,追逐戰,睇老虎 1 vs 6,開中央 mic 講野嚇其他人同撞到劉在錫嗰度勁好笑
95-97集 朴智星特輯:搵接線人、超能力足球都好好笑
100集 眾神的戰爭:out 唔同人用唔同方法
113集 中秋特輯:睇老虎點SM劉在錫
118集 獵人的反擊:依然係RM獵人崔民秀系列,緊張刺激

2013年 (我最鍾意呢年嘅RM,8-9成嘅集數都好好睇)
**129集 RM奧運會:鈴鐺捉迷藏勁好睇,傳說嘅螞蟻地獄同埋最後老虎為咗贏犧牲智孝 (呢集仲有雪莉)
**130集 第三代最強者戰:我覺得個 idea 好好
131集 賞金獵人:秋成勛同李詩英,一開場就撕名牌
137集 傻瓜溫達與平岡公主:又有金槍魚姐姐~
**158集 紳士高中競賽:開頭撕名牌勁好睇!喺泳池玩 game 都好睇
**141集 動物王國:濃霧中除頭套戰,聯盟秒速瓦解
143集 超能力練歌廳:打雞蛋光洙被綜藝之神降臨嗰集
**150集 復仇者聯盟:裝扮角色,大家一聽到 time to say goodbye 就勁驚,加最後 ace 智孝 vs. 秋成勛經典
**151集 鄭雨盛之死神:挑戰閂哂 108個CCTV,嫌開頭悶嘅直接由34分鐘睇起都冇問題
**155集 命運:秀智 & 納涼特輯,又係要搵出 out 唔同人嘅方法,超好睇,大力推薦
158集 捉迷藏:RM要掩護光洙做 mission 但唔可以俾嘉賓發現
**160 - 161集順序整理上下集:開頭升/降級嘅 game 勁好笑,食飯嗰時智孝俾池石鎮蝦,gary 同佢出頭,劉在錫又蝦光洙
173集 超能力棒球:啲超能力勁爆笑
175集 逃出競賽:開場講每個成員犯咗咩罪超好笑
**178集 對決製作組年末結算:開場睇啲成員點投議PD,開頭合作玩巨型積木,智孝喺上面瞓覺,整紙船過漢江勁感動

2014年
**181集 秘密戀愛:喺稻草地睇鐘淑發威
**182集 來自香港的信:有位香港 fans 寫信俾PD,俾啲 game idea, 最後用象棋規則玩撕名牌。呢集就係劉在錫狗鼻聞到智孝香水味,發現智孝埋伏
185集 來自 Running 星的你:用電視劇 idea,金鐘國勁型
**195集 我是MC劉 偶像體育大會:金鐘國同 2NE1 一組,見女仔被其他組蝦,開啟超認真模式撕名牌
204集 白雪公主:智孝扮白雪公主,開場勁好笑
208集 韓流明星競賽:有秀智~ 開頭狗仔隊 mission 好睇
**213集 沒關係是財閥啊:每個RM成員同女嘉賓都有各自情境劇開場,好好睇,泥潭、碎紙 game 都好笑
222集 外星人逃出地球:成集都要裝扮,放零食喺跑步機食嗰度好睇
223集 職場生活白皮書:一開場就每個成員都要喺地鐵站過幾關,好睇~ (btw 嗰度係綠莎坪站,好似係梨泰院站下一個站黎,行都行到過去)
224集 極與極競賽:好似係全昭旻第一次上RM

2015年
236集 真男人選拔競賽:懵智冇參賽只做MC,highlight 我覺得係睇 HAHA喺泥潭比賽嘅表現
**240集 優勝者內定競賽:王鼻子內定要贏,睇RM最後點樣幫佢贏撕名牌
**244集 危險的情侶:我覺得成集都超好笑,尤其超級市場玩雞蛋 jessi 嗰度
247集 想擁有你李光洙:突襲光洙新居 house warming, 最後做幾分鐘 live 嗰集
251集 愛情與戰爭:HAHA同星放閃嗰集
**252集 高校虛勢王競賽:擦黑板必睇!!!
260集 百萬富翁:呢集劉在錫回憶起無名時期時跟前輩去呢間餐廳食飯嘅辛酸史,成員同 guest 嘅 response 勁 warm
**261集 尋找我:納涼特輯,跳芭蕾舞個姐姐好識玩,一定要睇到尾
266集 驚喜禮物死守作戰:睇最後老虎點對付劉在錫
**267集 全員一致:冇嘉賓、睇成員互動嘅集數都好好睇,最後又有感動位
**277集 疆屍戰爭:RM當時少有啲大型製作,由頭睇到尾都好正!”

金Sana, Post 17, #521
“EP116 好多笑點 成員嘅特點完全體現晒出嚟 同埋個idea唔錯 無意中睇到呢集入咗坑”
其他巴絲如有心得推介,請單獨quote 此樓回覆
推介內容請寫明集數同呢集有咩吸引你(想簡單喲可以參考#2 巴絲打咁一兩句介紹每集推薦原因)
內容會於新post 一併貼堂及注明係由邊位巴絲提供
Lm
岩岩睇完running man 睇埋家師父
邕聖祐兩個都有出演 佢係家師父 睇得出綜藝感其實幾強 又接到梗
但係RM表現就好普通 可能太多人無咩機會發揮
running man啲成員太快喇 根本load緊的時侯佢地已經出咗口
你睇下光洙 大神問佢吊兒郎當定係放浪型 正常人會諗一諗 佢已經即刻答到係兩樣
7. 考慮到有巴絲可能會一併在此post 討論另一綜藝節目 熊孩子/big picture/Busted!明星來解謎/韓星齊鬥智/犯人就是你,亦無需粉細字。因此,不厭其煩提醒一下,請假設此post 所有內容沒有亦不用粉細字

真係加左 樓主抵讚
留名睇有人又黑成員、踩新pd被追捧、全妹企埋一邊唔幫手、嘉賓on99唔講多幾句etc

其實有幾多人同我一樣有得睇rm已經好開心好滿足點解硬係有幾丁友喺到嫌三嫌四乜柒都屌一餐 煩唔煩
要顧及光洙唔跑得,又要室內game防疫, 我覺得呢兩集算做得好好,獎罰都有趣味,唔係一味水炮彈忌廉(差啲以為自己睇緊獎門人)
之前個pd 真係悶到瞓著,咩個人技都表演咗半集,然後玩遊戲就一係重複又重複,一係cut 到支離破碎
感覺成員都有返啲動力,智孝都active 返啲(牆智孝跳舞好正)
見到智孝活躍咁多勁開心
同埋新pd冇咁變態
水炮彈明明大家睇到厭
又要為做而做
整濕d成員
打額頭都係濕9懲罰
但至少唔會整污糟成員又做唔到咩效果
今集開場+分組15分鐘內搞惦
睇得幾爽快
agger
本身就應該係咁,係後期嘉賓成員表演個人技,嘥哂d時間
終於有多d時間睇佢哋玩遊戲,唔哂次次都skip走頭30-45分鐘
今集其實個雞蛋game同問卷game有D悶
唔知係咪嘉賓問題
靠MC們傾D笑位出黎

最後撕名牌就好睇好笑
ZICO被嚇同被撕多次
HAHA呃邕
光洙王鼻玩個氣錘, 製作組笑得勁大聲
昭旻賣名牌而得第一
最尾大神抽到光洙立牌

大家可能只睇韓綜
或只睇RM
所以唔係好識D嘉賓
話ZICO靚仔應該係包埋佢既才華
邕係WANNA ONE, 一直都被讚五官立體
另外2個係而家幾紅既新演員, 有顏值先做到重要角色
顏你老母值咩

話唔好用蝗語咪得囉
唔駛一黎就鬧人

我見個PO大家都SHARE咁多大陸網既片同文
應該冇所謂
點知咁雙標
lm
你咁講即係引戰啫

喂 你幾撚時見過有人講野會打嘉賓嘅素質 優化咗劇本 呢啲蝗蟲term

又唔撚見你提
同意
次次入親post都嘈一餐
屌,又嘈
lm
點解冇咗#17
lm
大家好 小弟平時係度好少留言
但係由粉字post年代已經做緊cd rom
睇咗rm 7年
今日有事相求 就係小弟畢業論文既問卷
我相信rm post係連登最有愛既post之一
希望大家可以幫幫手
以後一齊開心睇rm 少啲罵戰
希望rm愈做愈有 一齊過15周年
https://forms.gle/9xtrYERAdgmRxGem7
疫症+新pd 拯救左rm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞