【愛情/校園】當年我曾經追到一位女神,但我竟然飛左佢。

392 回覆
65 Like 9 Dislike
等緊啊靜番外篇
特別係佢面對佢兩個嘅心理描寫

巴打早晨,我趕完依篇訓先啦

應承你一定有番外
等緊啊靜番外篇

應承你一定有番外

早晨
訓醒先出啦
唔洗咁趕
休息多啲好過啦
邊有人神早流流睇故
其實真係好寫倒中學時代既男女關係特質。
比較單純 純潔。
好似啊彤咁專一係太少見,唔係話冇。
現場中更多cases 正路基本啊權中間食倒。
呢個位就不得不反思一下,
像啊彤這種女子會不會come on James 呢? (當然故事未必會出到咁大個,純粹探討角色)
看似成熟不食人間煙火, 但這種不食人間煙火不是從經驗而來,而是從小就有這種自覺,
當她接觸更廣闊的世界時,也許變化,落差應該很大。

純廢up

好似阿彤咁專一既女仔我就係咁難得遇過先希先篇故既出現
當然故事如無意外會係中六完結,寫到大學既偏離左我既原意。
出左社會或者大學已經係,好多人不論男女都係睇錢,樣先。
無車無樓就
而依家故仔我就表達番中學既愛可以好簡單純潔。
同時比樓主自high下

你講既野正正表達依家既社會,好有探討既價值

Thx for 回番我咁長
咁好睇 咁感人 唔推對唔住自己
等緊啊靜番外篇

應承你一定有番外

早晨
訓醒先出啦
唔洗咁趕
休息多啲好過啦
邊有人神早流流睇故

我囉
等緊啊靜番外篇

應承你一定有番外

早晨
訓醒先出啦
唔洗咁趕
休息多啲好過啦
邊有人神早流流睇故

我囉

留名
咁好睇 咁感人 唔推對唔住自己

最美的留言
上到成日堂終於到左放學既時候,其他同學陸陸續續離開課室,而我地五個人就開始相討兩夜既活動。

「你地尋日諗唔諗到咩活動可以訓練團隊合作?」阿結問

「一睇就知你尋日無諗到啦結哥。」我一眼就睇穿左

「尋日多功課呀唔得閒諗。咁你地有咩活動提議?」阿結講完個藉口就問番我地

「不如搵一晚玩夜行,大家都蒙住對眼一個一個搭住膊頭跟住前面既同學行。」我提議

「唔錯喔依個活動, 一黎可以增進大家既感情,二黎又刺激可以考驗下佢地互相信唔信任對方,我好讚成依個活動。」阿靜話

其餘三個人都讚成我依個活動,我見佢地讚成就講:

「咁我地第一晚就決定玩依個活動啦,咁第二晚你地有咩建議?。」

「第二晚不如我地玩大電視囉,我地五個輪流拎住張寫左要估既紙,一個同學坐係到估,另外嗰啲就做動作,簡單又易準備。」阿彤提出大電視依個活動

「好呀,大家一定識玩又可以令到個個同學都投入,就咁話啦,眼罩,紙同筆依啲野我去準備有無問題。」阿婷問

「ok,咁其他人就去諗下有咩題目又易估又搞笑架啦,我依家落去同文老師講聲我地諗好玩咩活動啦。」阿結講完就散會

阿彤因為要補課所以我就自己返屋企先,而行到一半既時候阿靜係後面叫住我。

「喂阿東,今日我都行依邊,一齊呀,順便傾下計。」阿靜講

「好呀,聽講妳最近啲成績進步左喎。」我一時諗唔到有咩話題

「緊係啦,有你兩年既教導,唔係我邊有咁好成績,係呢你估今次個camp會唔會令到大家融洽啲?」阿靜問我

「當然會啦,我諗大家都明白文老師搞依個camp既意義既。」我答

「係就好啦,我都唔想睇到自己班剩係得讀書既風氣,希望依個camp完左會帶黎啲生氣啦」阿靜講

「一定會既,有我地諗既活動一定可以令佢地玩得投入。」我答完阿靜大家就分開番屋企

好快就黎到我地入camp既日子,我尋晚就汁好哂要帶既野,今朝一早起左身食完早餐就出發返學校集合。

希望今次班camp可以順順利利咁進行啦!
「緊係啦,有你兩年既教導,唔係我邊有咁好成績,係呢你估今次個camp會唔會令到大家融洽啲?」阿靜問我

好酸

好酸

唔睇名以為BBG又黎料

好酸

唔睇名以為BBG又黎料

我約阿彤係學校天橋底個邊等,去到學校既時候估唔到已經有好多同學。

離集合時間十分鐘之前文老師點名已經三十一位同學黎哂,唯一遲到既係架旅遊巴士。

上到車大家都好似未訓醒咁,有啲同學就訓覺有啲就細細聲傾計。

我同阿彤坐左個兩人位,上左車唔洗五分鐘佢就挨住我膊頭著左,望住阿彤訓覺個樣令我覺得佢好可愛。

搭左差唔多一個鐘既車程我地終於到達目的地,我叫醒阿彤佢先迷迷糊糊咁起身,比阿彤挨足全程搞到個左邊膊頭有啲酸痛。

落到車之後大家都抽住一袋二袋野,女仔拎既野特別多,所以我要幫阿彤抽多袋野......

我地分開兩條隊排跟住文老師入去拎房既鎖匙,五至六個人一間房,當然男女分開。

文老師話去完自己房擺低野就可以自由活動,到左夜晚七點半去食堂食飯,食完就進行第一日既班會活動。

分好哂房整下野已經一點半,

同我同一間房既有阿結,阿蔥,阿河同阿風。

除左阿結之外我都唔係好熟其他三個人,聽阿結講佢地三個平時好鐘意約埋打籃球。

佢地三個入到房好快就擺低啲野換好哂衫,拎左自己帶既籃球出去打波。

房得返我同阿結,

「阿東不如你keep房既鎖匙,我驚自己整唔見。」我未講好唔好阿結就掉左條鎖匙過黎

「唉,真係無你收,我整唔見唔好怪我呀。」我講

「咁我出去搵其他人玩啦,你出去既話記住鎖門。」阿結補充多句就出左去

我汁好埋啲野就出左去搵阿彤玩,臨行前我不忙鎖好對門。

阿彤間房係地下既最前,而我間房係地下最尾,可以話相差都幾遠下。

去到阿彤間房係門口見到佢同其他女同學吹緊水,而當佢啲同學見到我就即刻推左佢出黎。

「不如我地去行下囉。」我同阿彤講

「好呀,不過等我汁好埋啲野先,你係門口等等我。」

佢返左入房之後我聽到佢啲朋友不停係到wow,有個仲話妳就好啦,有得同男朋友去散步囉。

我係門口都聽到笑左出黎,阿彤一定好尷尬啦。

等左五分鐘阿彤就係房出黎,之後我地兩個到周圍行。

沿路上我地見到其他同學係到玩緊營裏面既設施,有人射箭,有人玩繩網,有人打籃球。

阿彤竟然唔知諗到啲咩就拖住我去左租借室,去到之後阿彤就話要兩塊羽毛球拍同兩粒羽毛球。

借完出到去出面阿彤同我講:

「好耐無做過運動啦,突然好想打下羽毛球,我知你實會陪我既。」

「實不相瞞,其實我小三到中一都係校隊黎,我驚妳輸到喊喎。」我串一串阿彤

「未試過又點知我會輸比你呢?」阿彤囂張咁講

打左差唔多一個鐘時間我地兩個都好累,我地坐埋一二邊係到吹水。

「太耐無做運動啦,依家一個鐘都頂唔順,估唔到妳打羽毛球都咁勁喎,我以為你淨係得讀書叻。」我講

「同你不相伯仲呢,我話哂都係出面啲興趣班學過下架。」阿彤講

「妳估今晚我地班會唔會團結啲呢?我地男仔個邊都係自己有自己玩,好少會聚埋一齊。」我問阿彤

「一定會既,我覺得佢地只係唔夠主動同唔識表達自己姐,無問題架放心啦。」阿彤答番我

「希望係咁啦,我諗我要主動啲帶住佢地玩活動啦。」我講

講完我地就去左還返球拍同波,之後繼續周圍行下,累就搵個位坐低睇住人地玩或者傾下心事。

啲風吹埋黎真係好舒服,好快就到左七點半,我同阿彤早左十五分鐘去食堂幫下手。

食完飯之後就正式開始第一晚既班會活動,夜行
加長版呀
加長版呀

誠意可嘉,now read
唔知聽朝訓醒有冇後面
唔知聽朝訓醒有冇後面

應該有,我依家出埋篇短篇就可以開始寫埋後面

短篇叫時間倒流,我竟然可以返到中四 你可以去睇下
唔知聽朝訓醒有冇後面

唔知聽朝訓醒有冇後面

唔知聽朝訓醒有冇後面

線已斷,聽朝可能無故睇,我等多陣就訓
唔知聽朝訓醒有冇後面

線已斷,聽朝可能無故睇,我等多陣就訓

阿彤
趕文模式啟動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞