淘寶耳機集中討論帖(5) - 講還講買完野收埋貨記得貼相

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
除左168 線重有咩線抵玩?
差唔多價位
條168 用左幾個月接觸不良
右邊聲成日卡下卡下咁
差唔多價位
右邊聲成日卡下卡下咁

可以寄返去維修
差唔多價位
右邊聲成日卡下卡下咁

可以寄返去維修

我諗起EMS
新手 想問下
想要聲底清, 分析度高, 想聽清楚人聲
1000 內 500內 淘仔或大廠各有咩推介?
個推介如用手機推OK唔OK 呢? 唔該

人聲唔係se215己經唔會點矇

手上有BD005同DT2PRO,想再搵D好D, 有咩推介?

K3+亮點線
分析力唔錯d樂器幾出
不過人聲唔算好出
新手 想問下

K3+亮點線
分析力唔錯d樂器幾出
不過人聲唔算好出

DT2 pro同BD005 都係500內之選
如果想要整體提升要到2000內級別
仲有冇巴打放ZDGG二手
用緊Seek Keep 4單535
之前試過ZDGG對8單覺得好勁

6單pro IS enough

6單pro IS enough

好勁添

好似話Pro會比非Pro好聽唔少
冇聽過非Pro型號,只聽過6Pro同10Pro

2手要睇新版定舊版
舊版係冇分pro同非pro
新版pro好聽好多
利申 聽過晒新/舊版

2手要睇新版定舊版
新版pro好聽好多
利申 聽過晒新/舊版

有巴打收左依個post隻6單? 好似係舊版黎

2手要睇新版定舊版
新版pro好聽好多
利申 聽過晒新/舊版

冇記錯係交易價$1200 冇Pro咁好聲都抵啦

2手要睇新版定舊版
新版pro好聽好多
利申 聽過晒新/舊版

兩隻版本個聲其實好似差唔少

2手要睇新版定舊版
新版pro好聽好多
利申 聽過晒新/舊版

我試聽果對係冇pro既8單
自己配846原廠線,已經非常厲害,或者已經係over左,高音太多,但分析定位好強
有冇巴打試過10pro?
Pro唔pro其實有乜分別?

2手要睇新版定舊版
新版pro好聽好多
利申 聽過晒新/舊版

我試聽果對係冇pro既8單
自己配846原廠線,已經非常厲害,或者已經係over左,高音太多,但分析定位好強
有冇巴打試過10pro?
Pro唔pro其實有乜分別?

6pro勝過普通8單
利申:鳩up
不過6pro同10pro差幾遠,不過個價既差距冇得咁講
新手 想問下

K3+亮點線
分析力唔錯d樂器幾出
不過人聲唔算好出

so sad..
早兩日買隻GR07賣家發錯貨
要寄返去好煩,順豐又唔收
早兩日買隻GR07賣家發錯貨
要寄返去好煩,順豐又唔收

又要搵人幫手帶過關寄
如果Magaosi k3 pro想換線
換咩線好(想平衡啲)
仲有邊度買好
新手 想問下

K3+亮點線
分析力唔錯d樂器幾出
不過人聲唔算好出

so sad..

好正常姐,可以儲多少少升級

2手要睇新版定舊版
新版pro好聽好多
利申 聽過晒新/舊版

想試zdgg 8 單
新手 想問下

K3+亮點線
分析力唔錯d樂器幾出
不過人聲唔算好出

so sad..

上老忠A4啦

2手要睇新版定舊版
新版pro好聽好多
利申 聽過晒新/舊版

想試zdgg 8 單

ZDGG 8單,
試左感覺真係唔錯,人聲同埋分析力都夠,中高頻比較突出?
唯一缺點係佢低頻果度比起其他大廠8單元小,推出黎個音場冇咁大同埋個包圍感差小小?
整體造工比?耳六單公模好,個外型光滑D,價錢都算合理買得過

我對係透明橙白面, 你上佢網到有圖睇

因為我睇翻先留意到左右兩邊中頻兩隻單元的導管曲向左走向右走?, 應該係導管預長?
你上佢網到睇係車頭到?幅係睇到曲向左走向右走? (留意左下位)
我都覺得奇怪因為用過 Blu-Tack 塞勁住音孔試又有聲音出, 又無話細聲左
我睇佢?圖內籠好似幾款單元擺位都唔同
會唔會你個 FD 個中音導管無曲, 搶向左走向右走晒其他頻?
同埋我睇翻我對同佢講個單元編制有唔同

我隻睇係有五粒單元, 複合低音一粒一導管, 中音兩粒一導管, 複合高音兩粒一導管.

型號應該唔係我之前估??

岩岩聽完覺得比demo更好,問番店主,佢話demo調音係舊款,比較平衡,岩岩收到既係改良版,佢話其實8月所有出貨已經係新調音,比起demo,音地闊小小,高中頻多左小小,係低頻量真係唔多,不過都有,有小小似動圈feel,之前有巴打講過,佢地 D 低音係好實,岩哂我依 D 有小小就夠既人,當然,我都想run run佢會出番多小小bass ,咁就perfect la.耳機線用巴打們推介銀線坊4根15芯個款。

就係無聽過成皮野既耳機我未玩taobao耳機之前都有過下tf10pro,w3,ie8,都聽過下ie800(真),se535,se846,對比之下,唯一音場無tf10pro咁闊之外(demo音場差 D ,調音版好左好多,不過都係唔夠10pro),其他都完勝,另外,我覺得846 bass多過頭,同535完全無bass極大分別
我依家run 得個十幾粒鍾,at least 高音無齒音人聲算前但又無去到真係專聽人聲個 D 好前法,對我來講岩岩好,已高頻就伸延得幾好

我可以答你,除左音場無咁闊之外,其他完勝不過tf10pro音場好平面,中頻凹得好勁,高頻伸展唔錯。zdgg8單低中高都有出色表現,音場都比一開始闊左,低頻都有力左好多。不過我最想聽高音可以高到會爆玻璃就正
btw,tf10pro我指緊係ue 既,唔係log 記,好似有分別

今日隻8單煲左咁耐, D聲都係口咁上下我估無得再上, 聲係比之前好左, 但同W4都係差一截, 同W60比直頭係2個世界, 所以大家唔洗問會同846差幾多, 如果5,600我估係值既, 去到2,3千既價位都係用返牌子野
隻8單唔係好識點形容, 聲係OK既, 但又去唔到叫靚果種感覺, 可能D單元太多, D聲聽落點都唔自然, 有D高音又太出, 低音有D又唔係太清, 同W60比, D聲好似溶晒係耳塞入面再散返出黎, 聲自然清好多.

我睇淘寶D耳機除左點加單元外, D單元要放係咩位先係最好聲仲未夠好, 如果呢方面做得好既, 我估都係淘寶天下. 不過家下都係手作仔野, 要做呢D R&D拎數據, 唔係大廠都好難做到. 希望過多1,2年再有改善, 不過家下DQC既國產耳機已經好貴, 不過我又未試過

K3+亮點線
分析力唔錯d樂器幾出
不過人聲唔算好出

so sad..

上老忠A4啦

首先要催眠自己覺得老忠個樣冇問題先
新手一問
初入坑 zs3加亮點126
但成日聽歌都聽到周圍環境聲 完全唔隔音是否正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞