淘寶耳機集中討論帖(5) - 講還講買完野收埋貨記得貼相

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
k3換線去淘寶買銀線?
利申 新手

亮點7N鍍銀線(樂器細節出左)/7N冷涷單晶銅+純銀(未試過)

買金鍊

k3買金鍊會唔會唔抵
利申 新手

如果你預計下次升級都係用mmcx就抵

問多句 如果升級有咩好選擇

貴啲嘅mmcx淘仔..我諗起ZDGG
如果取向係J人聲貼嘅話Magaosi K3未必滿足到您
但K3+金鍊真係幾好聲, 聽耐啲先諗升唔升級啦(買左DAP未先)

垃圾新手用iphone聽
小弟想j隻藍芽用黎跑步粗用
大家有冇咩好推介

藍芽建議搵返大廠, 始終牽涉叉電同內置電池, 謹慎啲好
巴打可以入連登藍芽耳機post問下

又或者假如你純粹係想跑步時有歌聽, 連唔連手機都得咁
其實可以考慮Sony出嗰啲mp3+防水耳機一體式產品
例如咩NW-WS410之類, 你可以search下了解下
k3換線去淘寶買銀線?
利申 新手

亮點7N鍍銀線(樂器細節出左)/7N冷涷單晶銅+純銀(未試過)

買金鍊

k3買金鍊會唔會唔抵
利申 新手

但K3+金鍊真係幾好聲, 聽耐啲先諗升唔升級啦(買左DAP未先)

你係已經用緊K3了?
金鍊mmcx我有條, 屯元天撚嘅話可以出嚟搵我試聽下
(順便睇下接唔接受到隻色 )
其實4芯線同8芯線分別有幾大?
其實4芯線同8芯線分別有幾大?

好睇左,但聽感唔會有一倍提升

買金鍊

k3買金鍊會唔會唔抵
利申 新手

你係已經用緊K3了?

多謝巴打一番心意 不過我住得好遠
其實如果用iphone推係咪換線都無用
如果AROUND 2k人仔budget大家推介ZDGG 8單PRO ,灰黃鸝定兔仔334 前端AUNE m1s 人聲為主 THX

買金鍊

k3買金鍊會唔會唔抵
利申 新手

你係已經用緊K3了?

唔會, 換線主要係音色上嘅調整, 當然升級感會有但唔會話大到直接換隻highend嘢咁
不過我覺得K3嘅價錢買佢嘅聲好抵, 所以換線都ok
但除非你係唔想拎多部機出街, 否則畀我會寧願拎金鍊錢買部dap..

你係已經用緊K3了?

唔會, 換線主要係音色上嘅調整, 當然升級感會有但唔會話大到直接換隻highend嘢咁
但除非你係唔想拎多部機出街, 否則畀我會寧願拎金鍊錢買部dap..

未至於去到發燒的程度 同埋唔想拎多部野出街 我買左返黎無幾耐 煲下佢先
如果AROUND 2k人仔budget大家推介ZDGG 8單PRO ,灰黃鸝定兔仔334 前端AUNE m1s 人聲為主 THX

兔仔334同真嘅334聲冇咩關係, 但見有幾個兔仔用家都話聲唔差, 但唔好諗住真係「復刻」到fitear嘅聲
變左響聲底上係盲狙, 有風險

灰鸝幾好聽, 聲偏薄, 木結他聲好好J
ZDGG有pro嗰啲型號冇咩伏, 我唔肯定telegram入面有冇人持有8Pro
6Pro同10Pro就我見都有人用緊

你去試下灰鸝聲啱唔啱自己囉, ZDGG你可以入Group問有冇人持有, 約出嚟私聚試聽咁
發燒銀線坊既 5舊左右8芯純銀 比846原廠線真係有提升架可?

未至於去到發燒的程度 同埋唔想拎多部野出街 我買左返黎無幾耐 煲下佢先

有時又唔關發唔發燒事, 我當初買第一部DAP嘅原意係想幫手機慳電..

有福徠斯 FL8S
發燒銀線坊既 5舊左右8芯純銀 比846原廠線真係有提升架可?

冇買過依間答唔到你

冇買過依間答唔到你

我只係想要條平衡線姐,如果提升唔大我不如拎條原裝線改2.5頭算

冇買過依間答唔到你

我只係想要條平衡線姐,如果提升唔大我不如拎條原裝線改2.5頭算

我手頭有條Noctural Audio acrux 8絞銀 平衡線 都係mmcx
有保, 但有少少接觸不良, 有冇興趣

直接上金鍊?

直接上金鍊?

過千買淘寶野就不了,同埋金同銀既差別未必係我聽得出
買過發燒銀線坊既巴打快浦頭 佢d線到底係咩質素???

冇買過依間答唔到你

我手頭有條Noctural Audio acrux 8絞銀 平衡線 都係mmcx

多謝巴打先,接觸不良就不了

直接上金鍊?

亮點金鍊880人仔

兔仔334同真嘅334聲冇咩關係, 但見有幾個兔仔用家都話聲唔差, 但唔好諗住真係「復刻」到fitear嘅聲
變左響聲底上係盲狙, 有風險

灰鸝幾好聽, 聲偏薄, 木結他聲好好J
ZDGG有pro嗰啲型號冇咩伏, 我唔肯定telegram入面有冇人持有8Pro
6Pro同10Pro就我見都有人用緊

你去試下灰鸝聲啱唔啱自己囉, ZDGG你可以入Group問有冇人持有, 約出嚟私聚試聽咁

灰雀 之前2000收到有保二手 諗諗佢

直接上金鍊?

亮點金鍊880人仔

880有金....................

冇買過依間答唔到你

多謝巴打先,接觸不良就不了

所以先講明有保
我依幾日都會拎去保養睇下佢係會點搞

直接上金鍊?

亮點金鍊880人仔

880有金....................

只可以同你講, 大陸線廠出品嘅銅鍍金線唔貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞