[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(11)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
DSP 讀緊master 買黎想玩下EQ crossfeed嗰d
都係上枱呢邊d野抵玩d 而家隨身嗰d下下兩三萬 玩唔起

dsp我淨係final year先讀過1科,而家機乎唔識
原本諗住買埋個AD 但一黎少用 二黎差成6千

啱呀
千幾蚊hd6xx好過4k iem唔出奇
泡沫得好西利 唔過萬唔岀得黎行咁
ad interface應該有其他選擇
隨身而家變左潮流用品咁
我仲享受緊6xx直對macbook/iphone,amp dac都未有閒錢買
財富象徵黎
一條線貴過金鏈
試下SRS002
有 但係好難戴 戴得耐耳仔痛
要加埋ces-a1,唔洗closed back殼
咁就解決佩帶問題
Monoprice 788 dac+amp $499
Focal elex $600

超啲啲咁啦 直接endgame

不過massdrop啲貨有排等
Focal 易壞
有諗過推薦Sennheiser 660s 仲平添 只係諗起58x 6xx就覺得唔抵

你上面講過dt1990 以budget計其實應該都係呢對

Beyerdynamic好似係全球保 美森間中就特價 啱啱一check 3月尾賣過$477

然後又睇吓港行4千6
我覺得T1 2nd抵d
不過如果以組一套complete system黎計 1990pro係易d
有得毒喺屋企, 唔駛iem

之前都駛咗好多落去, 買咗dx200, 之後再買咗faudio major, 又換線 好彩聽落都叫無投資咗, 同headphone嘅價格差就當買隔音同輕身啦
喺屋企聽哂成隻album先係享受
adi2 個新遙控有得單買未
未買tunebrowser full version聽唔哂啲album
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞