豐田 揮手區

536 回覆
8 Like 15 Dislike
5L官方數字都唔止啦
Agger ,大部分普通私家車只要唔係泥鬼咁大份
我自己試過1.8 turbo 1.5 turbo 2.0 NA 2.5 NA ,係未試過啲Hybrid
全部都係$1.1-$1.2
Turbo就等佢一野爆出黎高扭衝出去
NA 就要司機踩好深黎控制加速力,需要多啲熟部車先得,但係劈彎好控制好多,唔怕突然Turbo介入之後推頭/甩尾
你見啲turbo仔成日60入彎但係dc9 80衝入彎就知
未買
不過5蚊應該買唔到VERSO版
我都覺得係,油只係用黎叉電
唔知恭喜你好定點
揸緊16prius 真係勁慳油
差唔多每程油耗都 30km/L
大山番屋企行左30km試過39km/L
即係 Serena epower 個 concept
咪即係日產 e-POWER
揸得好開心
又少嘢整,又多嘢玩
但佢油耗又唔係真係好低
你對照番Serena 本身勁食油

from top gear hk
我們公司車也是這一代的Serena 2.0,跑了兩年了,它造出的平均油耗是6.58km/L,即e-Power每公升汽油可以多跑一倍路程。
可能係冇我想像中咁低
唔可以搵架七人同 Prius 比嘅
corolla sport/hatch真心唔錯
香港得1.5果架Sedan
Echooooooooo~
無 鐘意p4 尾燈 直上P4
聽其他 師兄講 p3都唔錯架
垃圾代理乜嘢都唔入,架AXIO真係
反而想知皇冠幾時入新款corolla
話晒都已經出咗一排
我本身唔係揸開豐田,有次用咗朋友架P3一陣,我覺得中鏡乜都睇唔到,連車尾幾近後車車頭都睇唔到,又冇cam又冇sensor嗰下真係好驚
渣咩車中鏡我都自己加
而家加左藍色大面積既既無框鏡 靚d
個人覺得Prius 4泊位唔係易睇既車黎 p3應該感覺差唔多
P4 原裝係有後cam
其實可以加泊車雷達 聽聲停
不過p4好似唔係好襯 開窿
感覺會影響外型 唔靚 我想加 但無加
所以多數P4都無加
架AXIO點?可唔可以講多啲
架車唔係我嘅就唔搞人啦,不過我都唔明點解一架2012年車連sensor都冇,真係齋到咁咩?但你架P4咁新都冇跟埋Sensor?
最廢果架都賣19萬
我估hatch要25萬
有人肯買先算
好似要有自動泊車系統先有。香港九成車無
要頂級版
日本仔好多買齋版
其實我唔係揸開豐田,不過比我買車我一定唔會買AXIO,首先個外型真係唔係好吸引年輕一代,揸出嚟好似拎老豆車咁
不過好處係佢個價錢真係無敵,好似唔會跌好多咁,又慳油,冇嘢整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞