而家聽返火影啲歌都重可以起雞皮

275 回覆
97 Like 21 Dislike
另外大戰嗰陣呢首真係好誇張,hit到爆,而家差唔多去到一億點擊率,疾風傳OP16 KANA-BOON - Silhouette 剪影
https://www.youtube.com/watch?v=dlFA0Zq1k2A
https://www.youtube.com/watch?v=a6M3369nkSQ
所以點解火影咁受歡迎,就係因為呢樣嘢呢個感情好有共鳴,大家都有過唏噓嘅時刻
比起歌 戰鬥BGM先正 尤其早期打再不斬果啲有人聲intro既和風BGM 起晒雞皮
大家都有過無奈但又要接受嘅一刻
Naruto Main Theme
我追開漫畫 有集鼬太知塞咗隻烏鴉喺鳴門個口度 究竟佢俾咗啲咩外掛俾鳴門?
呢首ed 和解之印ver當年睇到我流淚
https://b23.tv/BV1xs41147RK
flow個首
自來也
止水其中一隻萬花筒寫輪眼,能力係別天神,後尾同鼬太知打嘅時候嘔返出嚟出招,令鼬擺脫咗穢土轉生嘅束縛可以用穢土轉生嘅身體自由活動,所以後尾你見到鼬、鳴門、奇拉比三個一齊打穢土轉生長門

其實原本佢唔係想咁用,原本鼬想鳴門用隻眼嚟救佐助唔好令佐助誤入歧途,點知呢日嚟到之前就用咗

別天神嘅作用係可以修改對方嘅意志,令對方都唔知自己俾人修改咗,係好勁嘅幻術
jeng
多謝師兄詳盡講解
另外一個設定係別天神一用咗就要冷卻十幾年先可以再用,除非有柱間細胞,所以令鼬解除咗束縛隻眼就失效俾鼬用天照燒咗,呢個術就從此消失

有個咁嘅設定我估係因為唔想後面太屈機可以無限咁用
入黎就係想黎底Silhouette
有啲fd冇睇過火影 俾佢聽完都話呢首好正
My favourite
Diver
言葉のいらない約束
呢首可以話係食正大戰最高峰個期
連op動畫都畫到cls
Fit晒首歌啲歌詞位
果陣第一次聽已經覺得係最好聽果首
好熱血好洗腦
其實原因係鼬太知知道鳴門一定唔會放棄佐助
當佐助有朝一日真係對付木之葉
鳴門同佐助一定會交手

佢亦知道佐助會係自己死之後移植佢對眼
所以佢係別天神set咗 當呢隻眼再一次見到鼬太知 既萬花筒寫輪眼 就會自動控制對方(守護木之葉)
諗住到時就可以令佐助改邪歸正

點知鼬太知比人穢土轉生 仲要同鳴門打
所以當鼬太知開萬花筒寫輪眼
隻烏鴉就走出黎開別天神 控制返鼬太知
op3 op3係講我愛羅細個嗰陣

唱嗰隊嘢叫little by little,我記得佢唱過日式麵包王其中一隻歌,後尾隊嘢摺埋咗,好似Aqua Timez咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞