美國仲可以興盛多幾多年?

208 回覆
9 Like 5 Dislike
主要原因係石油
除非石油唔再美元結算
又或者全世界都用新興能源
否則你都要跟佢個套玩
主要原因係石油
除非石油唔再美元結算
否則你都要跟佢個套玩

呢個係美國底線,夠膽動搖美元地位嘅國家都沒好下場
主要原因係石油
除非石油唔再美元結算
否則你都要跟佢個套玩

有冇諗過可能新能源都比美國獨佔
我同意李光耀,擁有一線人材就係佢地吾會長期衰落嘅原因

強國無人材

有權力既就貪
有錢既就勾結

正如李連杰講有錢就移民,無錢就偷渡

咩超越美國得啖笑

你有見過咩人偷渡或移民去中國

北泡
主要原因係石油
除非石油唔再美元結算
否則你都要跟佢個套玩

有冇諗過可能新能源都比美國獨佔

無可能, 所以油元最後會變做軍元.
石油用美元結算係美國強嘅結果
而唔係原因
樓上唔識就收收皮先
而唔係原因
樓上唔識就收收皮先

倒果為因
而唔係原因
樓上唔識就收收皮先

倒果為因

美國經濟強
令長期戰亂嘅中東需要一個穩健嘅資產
佢地就揀咗美元

今時今日
中東嘅石油美元收入八成嚟自東亞
同美國冇關係
我覺得美國從一哥退位只有兩個可能

1. WW3 有強大國家 e.g 俄羅斯/德國同美國玩玉石倶焚
最後被迫讓位 好似WW2 納粹同英國咁
英國肯放棄所有殖民地 美國先參戰

2. 有一種科學上嘅突破 完全打破美國襲斷嘅局面
e.g. 德國嘅核聚變或一種取之不盡嘅新能源 或者
全新運輸方式打破美國襲斷嘅船運

如果唔喺都好難打破 美國各方面都喺太屈機 歷史罕見
不過就算退位都好 我覺得都喺西方陣營接力
正如英國繼承羅馬 美國繼承英國
超人 蝙蝠似 蜘蛛俠 鐵甲人 美國隊長係到
邊個夠膽打美國

日本有琦玉
邊個夠膽打美國

日本有琦玉

中國神佛多到…
幾十掛
而唔係原因
樓上唔識就收收皮先

倒果為因

你估美國會囉支導彈對住你迫你用美金咩, 根本大部分經濟, 財政,貨幣制度落後小小既國家(大部分 非洲, 拉丁美洲)都會用美元

你知唔知美帝點解打薩達姆
邊個夠膽打美國

日本有琦玉

中國神佛多到…

神彿印度野呢架

用蝗蟲入侵人
我覺得美國從一哥退位只有兩個可能

1. WW3 有強大國家 e.g 俄羅斯/德國同美國玩玉石倶焚
最後被迫讓位 好似WW2 納粹同英國咁
英國肯放棄所有殖民地 美國先參戰

2. 有一種科學上嘅突破 完全打破美國襲斷嘅局面
e.g. 德國嘅核聚變或一種取之不盡嘅新能源 或者
全新運輸方式打破美國襲斷嘅船運

如果唔喺都好難打破 美國各方面都喺太屈機 歷史罕見
不過就算退位都好 我覺得都喺西方陣營接力
正如英國繼承羅馬 美國繼承英國

唔好on9, 美國係軍事實力, 經濟,科技,資源, 人才,政治制度 非常之屈機

成個歐盟既 GDP 都唔夠美國多, 成個 歐盟 + 俄羅斯 + 日本既軍力都唔夠美國抽 , 德國點樣同美國玩玉石倶焚

美國向世界展示的軍備,最先進都係比80年代的倉底貨你睇。

90年代美國發明,未向世人展示過
(我講係真正發明,唔係佢扮野講出來嗰d,例如佢嗰隻三角型ufo,係90年產物)
美國向世界展示的軍備,最先進都係比80年代的倉底貨你睇。

90年代美國發明,未向世人展示過
(我講係真正發明,唔係佢扮野講出來嗰d,例如佢嗰隻三角型ufo,係90年產物)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞