美國仲可以興盛多幾多年?

208 回覆
9 Like 5 Dislike
有冇咩隱憂?

咩野繼續維持佢優勢?
美利堅永垂不朽
現在淨係軍事同石油都食住好多國家,但將來多國能源政策既改變,會否影響美國石油戰略?
到時候你仲生存先再講好冇?
一個有幾千種跨國企業的國家同軍事強國會倒吓,原因不外乎一個:如果你想知我也不會再講!
美國本土安全無受其他國家威脅丶人口多丶氣候溫和丶多資源丶科研技術領先,呢五十年都會係佢最大
到時候你仲生存先再講好冇?

又偏離話題
一個有幾千種跨國企業的國家同軍事強國會倒吓,原因不外乎一個:如果你想知我也不會再講!

天災人禍?
我諗黃石至係佢地本身最大既隱憂
其他地方不論經濟科技軍事都好尾機

黃石爆我諗全世界都唔惦

黃石爆我諗全世界都唔惦

到時全世界死一半人兼打仗
種族矛盾問題係隱憂,其他諗唔到
我想問樓上話美國會永垂不朽既大國既人
有無諗過百幾年前既大英帝國,全球殖民地獨立得七七八八
由一代霸權變為一個大國仔

如果美國要亡 都應該係歐盟,中國,其他地方崛起,令佢既光芒減淡
我想問樓上話美國會永垂不朽既大國既人
有無諗過百幾年前既大英帝國,全球殖民地獨立得七七八八
由一代霸權變為一個大國仔

如果美國要亡 都應該係歐盟,中國,其他地方崛起,令佢既光芒減淡

不過中國國內隱憂嚴重又真既

點解黃石一爆會含球產?

如果黃石公園的火山爆發,規模將是1980年聖海倫火山爆發的2500倍,從而引起全球性的災難,包括:

火山灰將覆蓋全美3/4的土地;
在火山一千公里範圍內,灰塵引起大量暴雨,爆發泥石流,火山灰將壓垮多數民房;
火山灰塵導致電子設備無法正常使用,將使通訊,交通,物流等行業全線癱瘓;
多數民眾將死於化學氣體中毒、受污染的水和食物,比如氟;
全球性的天氣災難。硫酸氣體層將在2周內覆蓋全球,反射陽光,致使全球平均氣溫下降12--15度。赤道附近可能持續兩三年的積雪,季風消失,大部分人類和動植物會死於寒冷和飢餓。
有冇咩隱憂?

咩野繼續維持佢優勢?

trump上台仲唔夠隱憂, 美國政治停滯, 分裂嚴重.
佢自己都夠玩死自己.
中東一戰更加突顯佢既實力有限, 除非本土受襲, 美國無能力大規模海外用兵.

蘇共倒台三十年美國就變成咁都係自己攞黎, 但優點係佢地自己做番好好快就可以屈番全世界機.
有冇咩隱憂?

咩野繼續維持佢優勢?

佢自己都夠玩死自己.
中東一戰更加突顯佢既實力有限, 除非本土受襲, 美國無能力大規模海外用兵.

蘇共倒台三十年美國就變成咁都係自己攞黎, 但優點係佢地自己做番好好快就可以屈番全世界機.

中東一戰係指邊一戰?
有冇咩隱憂?

咩野繼續維持佢優勢?

佢自己都夠玩死自己.

中東一戰係指邊一戰?

伊拉克
有冇咩隱憂?

咩野繼續維持佢優勢?

佢自己都夠玩死自己.

中東一戰係指邊一戰?

你又會理佢
座底500年
美國玩完,全世界跟住完
美國玩完,全世界跟住完

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞