美股認真討論區CCXII

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
係好有機 快d買
尋日有巴打講BA 債有6里息,政府都講話BA 必救。

而主題係見底price in 的話,係接近零理率底下........

政府必救即.....BA 零執粒風險........

咁係零風險 零息底下仲會有6 里息去跪求投資者?
今晚會唔會3連升呢
如果真係 壞消息price in 個市見底..... 6里真係訓身margin 再margin ......照計個個搶返底個息.....

....... 市場咁多慈善家,真心求教
唔千跌都偷笑
諗唔到有咩原因會千升千跌,剩係疫情既news美市都消化曬,而家係等有冇咩實際公司受supply chain影響搞唔掂,不過短期睇就無
唔會啦 咩消息都PRICE IN 唒 睇下期貨就知
呢2日唔升
邊有得俾今日跌
最好啦,整咗張 sc ,中段市變 deep itm...... deep itm...... 收市居然OTM...... 我想佢call 走再玩
係 應該都係幾百點上落
直覺

bill 就過硬,最多有少少掙扎,邊個唔過就唔駛旨意以後有人vote 佢,大家至多minor adjust 下,拖多一陣

過咗就一大棍爆上,上到幾多冇人知,應該上唔到上次高位,另外睇疫情,如果市場認為疫情會半年內見頂回落,個市唔會回返好多。

所以我睇先高後回。

睇多睇空應該玩短線,食下浪,但身手要好。

長線投資者暫時企 sideline 會好啲。

大勢再現時先重搥出擊。
依度有無人有貨係身?想聽下意見
美國爆緊煲 就算依間係環保創科界龍頭 我都覺得85未見底 可能都會跌到7字頭 依間野又就黎打官司
依家個心1516 驚miss左又驚佢未跌到底
Hold貨呢d高風險野留返比你做
分析都好好...

賀巴 之前見你操作短炒好勁

希望多d 分享個股操作同睇法
巴打你唔睇好依間公司?
有名你叫, 仲走去買
係唔睇好個市姐
你睇個名黎決定買唔買架?
過咗2 Trillion bill
今晚好睇
技術分析
好似都係楠哥心水
如果驚咪唔好買 再睇定d先
寧願賺少左 好過真係drop 完仲要驚餐死
升定跌..... 買定離手
今晚爆升半導體
unlimited eq 威力真係好強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞