美股認真討論區CCXII

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
呢個狀況仲持續,個市夠膽夾上 23000
我都想加入 DIS LP
又price in左啦,升
遲到約時出
想換
好似話阿叉封國
如果直插dow30下一個低位都幾肯定最少去到17000
快d夾
夾上去又可以走正股, 仲可以反手
Short tvix 幾正,計好數做音樂椅host
琴日又話有共識
條bill pass左比house等星期五投票。
過左啦
個市真心掂 , 頭一日夾 ,將VIX 縮到 3X , 點知市場知唔對路越黎越多遠期put VIX 即返彈到50 樓上,宜家個市點夾都好,個IV就越升....... 市場壓力好大,佢地諗...... 點解會有long put 係市場,期貨咁夾通常會夾走哂D 人
分析得幾好
FED ibanker 兩難, .......夾上市民走貨,又比人加LP
跌就輸仲連鎖效應,磨? ....... 但d long put 期咁耐,疫情唔同以前金融債爆咁政府一齊come就得.......

又有IG 又有youtube 再fake news 都頂唔到,仲有個時出數據點呃..........

唔通....... 要賠錢?

諗緊禁沽空 its the only option .
靚股如同香港上車盤,真心係資金避風塘....

殘股唔博反彈住.... 食一轉60% ..... 等陣走唔切,又無彈藥.

跌到清盤價,到時幾倍? 十倍? 三十倍?

當然少注分幾隻買少少算......
聽日睇牛熊交戰

牛軍主將:stimulus bill (淡友:priced in左啦!)
熊軍主將:weekly unemployment claims (好友:priced in 左啦!出哂forecast)
禁止期權交易
低開高走
禁止long put

不過莊都醒閪到無敵閪價...... 盡做....
但你班gay bear 又繼續買,仲覺得係cheaper put ...
如果次次都咁易解決就唔會有股災啦
講左好多次解藥就算有
未計佢幾耐先量產
病左唔死已經影響左勞動力
同埋而家經濟危機係勁過08
係實體經濟活動衝擊,再因為過度倚賴全球化
有個別國家行業收皮係拖累其他行業
呢d派錢定解藥都救唔到
重建番以前水平真係唔敢講幾時番到去
越大力就代表問題越大,藥效只會流入強股。

仲要市場失效後,慘通過後先會見到呢個藥效,真正影響。

winners take all
托唔到幾耐,到要還果陣就

唔知今轉西得走幾多垃股
WSB 班友,代入咗big short 角色了..........

好L正
btw 尋日早市升緊,但tvix都仲升緊,都知個市場氣氛咩事
中印兩大工廠停工,仲點出貨

美國連登仔管理
個價好吸引 85蚊係五年歷史新低
想all in 4000股
係咪有機上返110
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞