美股認真討論區CCXII

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
琴晚美光份績講好多野

半導體行業經經濟部批准做基礎行業唔會停產

因武肺令遙距教育同遠程工作大增
數據中心 個人電腦同平板電腦需求急升
特別係異常強勁的數據中心導致供應短缺

可以抵消曬其他電子消費品既需求下滑
下季既指引會比今季有成長

DataCenter業務睇來唔受影響
今年幾大could既支出可能仲會升
Nvda intel amd 唔知抵唔抵到

仲有mu話需求升既part全部都係msft強項
Amzn msft nvda 果啲再跌多啲可以買其實
明明之前好地地
買定左幾隻正股冇野做
晚晚搵d股玩沽空
完全睇唔明 呢兩日完全唔跟大市升
逆市升到啪啪聲個陣你地唔講
上個禮拜aapl 咪試過最尾幾分鐘幾億成交
睇完呢幾日走勢都幾肯定係沽空出手狂質個價落去收市
牛熊都升先叫股

又咪升番上去
開市前大插 盤中千升 臨收市又大插
撚死哂d淡友
威左成個月,比牛贏返少少LO
新加坡GDP大幅萎縮,成為亞洲經濟不祥兆頭;
新加坡經濟第一季度創出了十年來的最大降幅,對於面對新冠疫情快速蔓延、世界經濟大面積停擺的其他亞洲經濟體而言可謂是一個兇兆。新加坡一季度國內生產總值(GDP)折合年率環比下降10.6%,萎縮程度遠甚於8.2%這一接受彭博調查的10位經濟學家的預期中值。新加坡政府如今預計今年全年GDP會出現1%到4%的大幅萎縮。“眼下新冠病毒疫情仍在全球快速蔓延,疫情的嚴重性和可能持續的時間依然存在很大程度的不確定性,疫情得到控制後的全球經濟覆蘇軌跡也同樣難以預料,”新加坡貿工部在一份公告中說。“風險的天平偏向下行一邊”
今晚又唔知升幾多...
琴晚sqqq@21.5入 準備好數錢喇
掛盤15入唔到
數唔見幾錢
又上緊啦
根本新加坡就係每一季gdp上落好大
但佢睇落好似好多範生意
點解反而上落好大
利申唔識
一直想msft 130入一注
跌極都唔落
今晚似大插,比我換put
Amazon仲硬
日日都未投票,日日都可以憧憬果晚會投票通過,大牛市
飛巴 暴巴 a巴 looll巴 校長
掛左21.2 起身又走左
我張Short Call就黎過期啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞