美股認真討論區CCXII

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
唔該哂
未試過咩,如果有市價單
電腦盤會一嘢縮走哂啲最前面自己果幾張單
屈市價單嘅人高價食,然後回返正常價
咁成交價掂到觸發未幫你限價買入
呢啲高頻交易玩嘢嘅成日見
第一次
美國大企幾時大規模出業績?
點睇OPGN 自從買左佢之後連跌都好多日
係咪同curetis合併左會好D
1q業績無人會care(除非beat好勁)
個個都會望住個foward guidance
4月中...
咁有排先會跌
就dis同zm兩隻千跌得唔得
可能訓哂了
早兩日升得比 snp dow多啲
NFXL 真係廢到 起身又趺十幾
Google點解會咁廢
其實坐倉最好坐得自己舒服啦ching
咁大壓力 身體好易出事
獲利300億立馬跑路!橋水基金做空歐股後大幅縮減了空頭頭寸;
① 世界頭號對沖基金橋水基金在做空歐股獲利逾40億歐元(約合人民幣300億元)後,正逐步平倉,大幅縮減了空頭頭寸;3月中旬,橋水150億美元(1081億人民幣)大舉做空歐洲,彼時歐洲股市連日暴跌;
② 根據數據分析公司Breakout Point的分析,截至3月20日當周,橋水對歐洲公司的凈空頭頭寸減少了70多個;橋水削減空頭頭寸的歐洲公司包括西班牙外換銀行(BBVA)、桑坦德銀行、Old Mutual、旅行技術公司Amadeus IT Group和建築公司CRH;
③ 在橋水削減空頭頭寸前一周,Breakout Point 表示,橋水持有超過140億歐元的歐洲凈空頭頭寸,在43家歐洲公司中持有超過100個空頭頭寸;橋水此前持有凈空頭頭寸的公司包括法國巴黎銀行、法國興業銀行、德國西門子,以及保險公司Axa和Allianz
④ 橋水因在2008年金融危機中表現出色而聞名,但目前的市場行情並未取得豐碩的成果;達裏奧近期面臨業績困境,截至3月16日,2020年每只橋水基金都在下跌;該公司的八支基金中有六支虧損達兩位數,其Pure Alpha基金下跌了21%
華盛頓郵報:參議院的刺激法案植入了旨在幫助波音的計劃;
①《華盛頓郵報》援引三位知情人士的話報道稱,參議院的一攬子刺激計劃包括一項旨在為波音公司提供數十億美元緊急援助的條款。波音股價周三盤中一度上漲23%,是至少1980年以來最高漲幅;
②參議院的一攬子計劃包括向“對維護國家安全至關重要”的企業提供170億美元聯邦貸款;
③其中兩名知情人士說,該條款並未提及波音公司的名字,但主要是為該公司制定的;一位知情人士說,其他公司也可能分一杯羹;非營利性的政府監督項目的國家安全專家Dan Grazier審閱了相關條款,表示根據參議院的措辭,波音最有可能獲得援助
尾市又跌咩野 係唔係想撚鳩我哋淡友
收市前走哂D貨 感覺唔對路
vix又升 尾市又震
wsb好似多番人似好,但玩得痴線既都仲係put個班
走一半就對唔住自己既信念
連登仔未又係差唔多
呢兩日睇都廢事睇直接訓
亞洲市又升睇黎熊軍呢個月都好難搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞