[新手] 《我係一個由細到大都好想試下做女仔嘅男仔》

1001 回覆
158 Like 5 Dislike
今晚12點前仲有一篇
Lm
凌晨瞓覺時,我忍唔住喺房度喊咗出嚟除咗細個bb仔嗰段時期之後我係從來未喊過,但係今次一諗到可琳要同我分手甚至連朋友都冇得做,我真係忍唔住。

可能係因為喊得太大聲,所以嘈醒咗老豆,佢走過嚟問我咩事,我求其答佢同可琳有啲意見不合就算,唔通同佢講返今日件事咩。

「唉,情情愛愛嘅嘢老豆都唔識咁多,不過而家好夜喇,你聽日仲要返學,有咩不如瞓醒先再諗啦?」老豆語重心長咁講

我:「知喇,老豆。」

不過講真,邊有瞓得咁容易呀,我一諗起可琳就好傷心,而且聽日返學仲要見到佢,到時真係又傷心又尷尬。

第二日返學嘅途中我好緊張,始終都係自尋日嗰件事之後再見到可琳,之前無論默書、測驗定考試我都未試過咁緊張㗎。

終於踏入咗課室,我即刻望下可琳個位,咦冇人嘅。

陳sir話可琳今日都係請咗病假

但我知道佢唔係病,尋日買粥上去俾佢,佢都幾精神;仲話今日應該可以返返學,所以我諗佢今日係唔想見到我先唔返學姐。
正評去到20 好感動
依個故似乎上到講故台熱門
係,第一次出故嚟講已經好滿足
加速
朝早11點前有
lm
一到小息,我就同尋日一樣第一時間攞部電話出嚟,抱住微小嘅希望睇下可琳會唔會已經解封咗我。

好可惜,無。

無咗可琳喺隔離,真係度日如年,所以又係專心唔到上堂。

而陳sir又睇得出,所以第二個小息時同我單獨傾幾句

「阿仔,我知你同可琳拍緊拖,但係你總唔可以因為佢唔喺度而成個人頹晒㗎。」

「呢兩日我都有留意你,你上堂時根本接近發緊夢」

「愛情係重要,但係你而家一定係學業緊要啲」

我:「知㗎喇陳sir」

其實陳sir講得好啱嘅,尤其是嗰句總唔可以因為佢唔喺度而成個人頹晒。

放學之後,我無即刻返屋企,我選擇去返之前同可琳拍拖嘅地方,而其中一個就係觀塘海濱。

我同佢真係好鍾意去觀塘海濱睇風景,因為舒服又唔洗錢,好適合我哋呢啲學生哥。

可琳最鍾意坐喺有三至四層(即係有瓦遮頭嗰度)最高嗰層,因為佢怕曬。

我今次一如既往坐返嗰個位,隔離有pair目測都係我同可琳呢啲年齡嘅情侶喺度打情罵俏。

唉,好傷感。

今日天色好灰暗,仿佛代表住我嘅心情。

呢個時候電話顯示whatsapp有一個新訊息,我即刻以九秒九嘅速度打開嚟睇下係邊個。
大家覺得我會唔會寫到太過偏向愛情故?
呢個唔係愛情故嚟嘅咩
不過想帶出一啲嘢想呀嘛
大家覺得我會唔會寫到太過偏向愛情故?
呢個唔係愛情故嚟嘅咩
不過想帶出一啲嘢呀嘛
個故係你嘅 你想點寫都得
問下大家意見嘛
我冇問題啊
文學永恆嘅題材就係愛與生死(好似係)

如果唔寫愛情線嘅話樓主會想寫咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞