[新手] 《我係一個由細到大都好想試下做女仔嘅男仔》

1001 回覆
158 Like 5 Dislike
G持
雖然呢啲題材唔會係熱門,但作者都好用心去寫,慢慢會吸引到明白、理解文穎冬既高質讀者們
已吸引
你好
多謝你 其實之前上過過段時間講故台熱門
G持
雖然呢啲題材唔會係熱門,但作者都好用心去寫,慢慢會吸引到明白、理解文穎冬既高質讀者們
多謝你 其實之前上過一段時間講故台熱門
又冇文
今晚有
快有快有
可琳聽到之後無奈咁攬住我,我知道佢都幫唔到我,但係唔緊要,有佢陪住我已經差好遠。

可琳:「sorry,我幫唔到你啲咩,但係我應承過你,以後有咩難題我都會陪住你一齊過。」

「得㗎喇,我明,我知你會陪住我㗎」我向可琳表示明白

第二朝,係返學嘅日子,所以可琳要返學,而我前一晚就要留院觀察一晚,所以第二朝走得。

阿媽嚟接我出院,不過睇佢嘅表情,好明顯係接受唔到我。

同阿媽一齊行返屋企,沿途同之之前一樣,都係超尷尬嘅氣氛。

「老豆今日唔嚟,我諗你大概都知點解啦,尋日我同佢嘈得咁勁」阿媽無啦啦講嘢

「嗯」我都唔知點答阿媽好

「阿仔,你話我哋守舊又好、傳統又好,乜都好啦,我哋真係接受唔到你咁樣……」

我真係最清楚佢哋,知道佢哋點都唔會接受到我……
出咗
可琳聽到之後無奈咁攬住我,我知道佢都幫唔到我,但係唔緊要,有佢陪住我已經差好遠。

可琳:「sorry,我幫唔到你啲咩,但係我應承過你,以後有咩難題我都會陪住你一齊過。」

「得㗎喇,我明,我知你會陪住我㗎」我向可琳表示明白

第二朝,係返學嘅日子,所以可琳要返學,而我前一晚就要留院觀察一晚,所以第二朝走得。

阿媽嚟接我出院,不過睇佢嘅表情,好明顯係接受唔到我。

同阿媽一齊行返屋企,沿途同之前一樣,都係超尷尬嘅氣氛。

「老豆今日唔嚟,我諗你大概都知點解啦,尋日我同佢嘈得咁勁」阿媽無啦啦講嘢

「嗯」我都唔知點答阿媽好

「阿仔,你話我哋守舊又好、傳統又好,乜都好啦,我哋真係接受唔到你咁樣……」

我真係最清楚佢哋,知道佢哋點都唔會接受到我……
More
出多啲出快啲得唔得
More more
聽日試下出返兩篇
聽日
樓主寫1篇大概要幾耐
我時快時慢㗎
仲睇緊
多謝你
睇緊 唔知仲有冇機會睇呢
連登最後一晚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞