[新手] 《我係一個由細到大都好想試下做女仔嘅男仔》

1001 回覆
158 Like 5 Dislike

樓主幾時再有文

可能聽日先有

咁聽日再返嚟
連登居然有變性人,我仲以為得仇女男權,同女人用閪當八達通添
terminology aside 單係依個post入面已經有幾個
幾個邊個?仇女定變性人?
各位唔好意思呢幾日都冇出文 今晚會有
在線上
好文又推一推
你就黎變周番喇我感覺依家好似追動畫咁。要罰你下一編文出兩倍呀!
放心啦,點都唔會周番
講笑咋你方便先出文啦!反正等出文都係一種享受黎
明明平時阿爸阿媽關係都算融洽,但係我一講咗我嘅秘密畀佢哋聽之後,佢哋就嘈起上嚟 ,即係話佢哋都接受唔到我呢個好想做女仔嘅想法,覺得我係「唔男唔女」。

因為我覺得佢哋太煩,都冇曬心機聽佢哋講緊啲咩,佢哋都唔知嘈咗幾耐,大概十分鐘左右喇,之後都嘈到冇嘢好嘈。

「唉,我冇眼睇你哋呀」阿媽講完呢句之後就離開醫院

跟住阿爸擰一擰頭之後都相繼離開

阿爸阿媽走咗之後,病房入面就得返我同可琳兩個人。

「唉,原來我喺阿爸阿媽眼中係一個唔男唔女嘅人」我半自嘲半認真咁同可琳講

「唔好咁啦,可能佢哋要啲時間去接受啫,你忍耐一下啦」可琳摸住我隻手安慰我

「唔會㗎,我最清楚佢哋,佢哋好傳統㗎,接受唔到我㗎喇」

可琳聽到之後無奈咁攬住我,我知道佢都都幫唔到我,但係唔緊要,有佢陪住我已經差好遠。
明明平時阿爸阿媽關係都算融洽,但係我一講咗我嘅秘密畀佢哋聽之後,佢哋就嘈起上嚟 ,即係話佢哋都接受唔到我呢個好想做女仔嘅想法,覺得我係「唔男唔女」。

因為我覺得佢哋太煩,都冇曬心機聽佢哋講緊啲咩,佢哋都唔知嘈咗幾耐,大概十分鐘左右喇,之後都嘈到冇嘢好嘈。

「唉,我冇眼睇你哋呀」阿媽講完呢句之後就離開醫院

跟住阿爸擰一擰頭之後都相繼離開

阿爸阿媽走咗之後,病房入面就得返我同可琳兩個人。

「唉,原來我喺阿爸阿媽眼中係一個唔男唔女嘅人」我半自嘲半認真咁同可琳講

「唔好咁啦,可能佢哋要啲時間去接受啫,你忍耐一下啦」可琳摸住我隻手安慰我

「唔會㗎,我最清楚佢哋,佢哋好傳統㗎,接受唔到我㗎喇」

可琳聽到之後無奈咁攬住我,我知道佢都幫唔到我,但係唔緊要,有佢陪住我已經差好遠。
其實呢幾日我係唔係好諗到點寫
秒live
我相信每個作者都經歷過呢個階段
出慢啲冇所謂 最緊要係你寫得開心
其實都有啲驚會寫到爛尾,始終呢個故事題材都算幾特別,都唔想令會睇嘅人失望。

btw,多謝你
唔緊要啦!慢慢諗.再唔係等呢度有相關經歷嘅巴打比下意見囉.不過記得PM比喎!咁先唔會劇透
樓主你好,好耐冇見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞