[新手] 《我係一個由細到大都好想試下做女仔嘅男仔》

1001 回覆
158 Like 5 Dislike
個故好似好少人睇咁
留名支持

睇晒
支持
感謝巴/絲打
變身故?
賣下關子繼續睇落去就知係咪
星期一,都係平常嘅返學日啦,返到學校之後我收到可琳嘅Message:「穎冬,我今日有啲唔舒服,叫咗媽咪幫我同學校請一日假呀」

我:「咁你好好休息下、飲多啲水啦」

可琳:「知喇,你都唔好因為我唔喺度,唔留心聽書呀」

「收到!我會留心聽書」

雖然我應承咗可琳要照舊留心聽書,但係無咗佢喺隔離真係明顯有好大分別,好似差咁啲嘢咁,專心唔到。

上緊中文堂時,可能陳sir(即係班主任)睇得出我完全無留心上堂,所以叫咗我起身:「文穎冬!你哋下屆DSE喇!專心啲好唔好?」

可能俾陳sir鬧一鬧,個人之後精神返啲,叫咗專心過頭先。

去到小息之後,我當然第一時間攞部電話出嚟揾可琳喇

「好掛住你呀,頭先上堂都專心唔到,仲俾陳sir小呀」

可琳:「都係一日姐,你忍耐下啦」

見到可琳句「一日姐」,反而令我諗到放學後可以買碗粥上去佢屋企探下佢,咁今日就可以見到佢!

有咗呢個諗法之後,我就喺message度問佢想唔想同屋企方唔方便。

隔咗幾分鐘之後,可琳就覆返我:「方便,同埋有人買埋粥俾我食,我緊係唔驅喇!」

「好!咁我放學後即刻殺上嚟你屋企!」我興奮到秒覆可琳

我興奮嘅原因除咗係因為今日可以見到可琳之外,仲係因為我哋都未上過對方嘅屋企,估唔到第一次係因為佢病咗而上去,可能呢啲就係所謂嘅天意吧!
是時候要破處啦
唔係想講呢樣嘢
果然,人有個短期目標真係會有動力啲,跟住上堂我都開始專心到,起碼專心過小息前。

放學之後,我就極速走去附近嘅粥鋪買粥,跟住上去可琳屋企。

去到佢屋企門口之後,我懷住興奮嘅心情㩒門鐘。

「哇,半個鐘過到嚟,你咁快嘅?」可琳邊開門邊講

我:「掛住你呀嘛!」

入到屋之後,我就望下個環境,牆身油上咗綠色,望落去好舒服,所有嘢擺得好整齊,整齊過我屋企幾倍。

跟住可琳話:「 喺廳食,如果入房我驚整污糟」

「無問題」喺可琳屋企梗係可琳話事啦

我:「點啊?好返啲未呀?」

可琳:「好返好多喇,我諗都係因為呢幾日轉天氣所以冷親姐,我聽日應該可以返返學㗎喇!」

「ya!聽日上堂終於有返你喺度喇!」我雙眼發光地望住佢

可琳食完碗粥之後,佢無啦啦摸住個肚、神情仲有啲痛苦咁,所以我即刻問佢有冇事
留名
樓主唔好爛尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞