[新手] 《我係一個由細到大都好想試下做女仔嘅男仔》

1001 回覆
158 Like 5 Dislike
冇計啦
一直有睇,不過冇留過言樓主加油
你個故都加油
一口氣睇曬 之前咁多篇好睇 樓主加油
感謝
定時定候睇下有冇文
今日冇聽朝有
唔緊要 最緊要你寫得舒服
我有身邊嘅人,有類似嘅困擾,呢個題材好好,好沉重加油
多謝,喺沉沉地時你推咗謝謝
我都覺得呢個題材幾好,早幾個星期一諗到就即刻寫出嚟
個題材唔錯,可以令人更了解少數人
巴打加油
感謝
之後就吹咗蠟燭

「第一、二真係好難好難喎,我諗都唔會係今年完成到嘅事……至於第三我諗都冇問題嘅~」可琳帶點鬼馬咁講

「係呀…我諗我父母都接受唔到㗎喇,所以都唔敢講畀佢哋聽」

可琳:「你有冇試過試探下呀?」

「唔洗試喇,我細個嗰時試過問阿媽可唔可以留長頭髮好似女仔咁紮辮,阿媽即刻一面嚴肅咁話唔可以喇」

可琳:「咁你諗住瞞佢哋一世呀…?」

「我唔知呀……佢哋都係好傳統、好保守㗎」我無奈咁講

我再補充:「之前我發噩夢俾人鬧變態佬,我父母都喺入面,或者就係因為我太驚佢哋會點睇我嘅潛意識。」

可琳:「唉,我諗起翠絲呀,個主角身邊啲人都接受唔到佢」

雖然都睇完翠絲一個禮拜,但我都仲好記得,個結局都幾sad下,對於我嚟講就更加sad。
live
今晚整多篇
「我都唔想瞞住屋企人一世呀,但我都唔知點同佢哋講好」我好無奈

「 慢慢嚟啦,真係講唔到咪唔好講住囉」可琳輕撫我咁講

「可琳呀,其實我今日仲有一樣嘢想做,不過要你配合,唔知你肯唔肯?」

「咩呀?」

我:「我想試下幫你紮辮呀,雖然我呢一刻未有機會感受到自己紮辮會係點,但我覺得我幫你紮一次辮都可以略略感受下少少。」

可琳:「我冇問題呀,但係紮辮都幾難㗎喎,我細個都學咗好耐先自己紮到」

「你教住我嚟紮咪得囉~!」

可琳:「好,咁開始喇」

之後可琳就放咗啲頭髮落嚟畀我幫佢紮辮

可琳口頭描述點紮辮:「首先你隻手咁樣,將啲頭髮穿過呢度,之後就……」

紮辮呢樣嘢睇落好似好容易咁,但原來真係做時係好難,我搞咗成半個鐘先幫可琳辮到,係有少少難,但我絕對享受呢樣嘢嘅。
more
今日冇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞