【I/A/PC】夢幻模擬戰 (55) 出閃軌應該可以爆po

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
我覺得要打得好首先要輸到你個心態麻木左
十分認同..之前好執著
但係我對BP 重有好大迷惑
例如我ON9到揀小雪莉 放左對方奶騎...........
好多野一時之間未太清楚
唔知咩野會比人剋同埋點樣安排先後手 做進攻
幾時要縮..求指導
我自己迷騎智力去到綠字487
秒狗未試過失手 信心pick
其實都係經驗,被人屌打/輸得越柒越深刻學得越快。
得閒咪上DC一齊吹水PK切磋,
好多淘汰賽常客或者可以幫到你
我尋日都試過
我2 pick 小雪梨 我諗住3 ban 奶騎/維拉
點知對面2 pick就拎左奶騎

有次見對面多希望之力,ban狗
點知係槍蘭迪
預事不決1ban蘭迪是對的
迷騎 超絕+進擊就夠秒狗?
如果冇進擊 就咁用超絕+爆法夠唔夠做
請教埋對面隻狗上曬狀態 CHING係唔係都秒到..
有時佢自己原地讚歌 +個福音..我就好懷疑而家車唔車得死對面..
呢D位 我都好唔識衡量
https://nga.178.com/read.php?tid=20671268
你可以睇睇

大家同練度迷騎有進擊食到騎兵科技係死硬
最常見情況係有超絕或福音, 要配上提頭再+隨便一個20%增傷就穩陣(王者頭/大爆發等等)

重點係個增傷同埋你要食盡騎兵科技
+1 ching
1. 福音/超絕 (智力+20%)
2. 增傷 15% up (維拉/奶騎/大爆發)
3. 提爾頭 技能+10%
4. 滿練+科技獨角獸 跑盡5格 (護衛埋更加好)
5. 獨角獸地形+貼身打

滿血有最後之服都秒
寧願無地形都要貼身打
隔1格獨角獸傷害會有delay, 迷騎傷害會有部分去左對面小兵度 變成秒唔到狗
呢個真XD 到而家都好多人2格破矛
仆你個街....完全長知識.........冇諗過士兵先後手既次序會有咁大影響
膜拜一下大佬
而家我個BOX係咁, 好似有D怪
陣地又唔陣地
AOE又唔AOE
長腿又唔係盡長腿
CHING們可唔可以比D範數我 (例如:陣地/AOE/跑狗)
可以點樣出陣同BP IDEA
感激不盡
BOX出面重有6星露娜, 有5星愛麗絲/女王等
因為你有尤利亞索菲亞奶騎呢D陣地角
同時間又有迷騎五飛(阿雷斯人權唔計XD)呢D突進角
會搞到你腳短既追唔到腳長就唔知上唔上好
特別係尤利亞你冇超要夾硬綁福音好難用,
雖然我都好鐘意佢XD

你可以換番愛麗絲拎走索菲亞去扔迷騎/阿雷斯/波波打呢D套路
個人認為奶騎同維拉一個就夠
我自己係3奶 莉亞娜愛麗絲+女王/維拉互換
簡單D講即係話
一係陣地
一係長腿
2揀1 唔好溝埋
陣地角: 油利鴨/波波/黎恩/
鳩沖角: 阿雷斯/小雪莉/ 迷騎咁? 最多答隻幽助
感謝CHING成日都詳細回覆
基本上係咁囉,
由於近呢幾水OP角都手長腳又長, 又多左隻戶愚呂3C單點殺狗,
所以你會明顯見到今季多左人用小艾沖臉, 變相做就左更多一波流既隊伍
所以一係就陣地坦到底, 對面炸唔死你/收唔到坦就贏
一係就沖到底, 扑死隻狗跟住幽助無雙

你執box按住殺狗方向執就自自然會執左一隊沖臉
你慣左ban狗ban奶你就會放多D AOE/debuff
好睇你自己習慣
p.s.你打鳩沖流節奏會好快, 一日打三幾十場都唔是問題,
因為通常都係一兩回合內決定你打唔打得爆隻坦
所以勝率都會明顯受先後手影響
鳩起上黎場場後手你會幾燥底
講咩都係假, 首先要有狂輸都唔氣餒既精神
請容我叫聲大師兄
我冇練小艾開車得靠露娜同黑毛..好蝕桌
而家練到6星...又3個月
咁大約思路係:
陣地派: 坦/腳短打手/波波/ 再動/ 黎恩/幽助/維拉OR其他奶
鳩沖派: 阿雷/迷騎/小雪/ (坦OR唔坦)/ 幽助/ 愛麗/奶騎/女王
練角呢D野要自己考慮啦
黎緊出隻白迪應該會某程度上限制到沖臉隊伍,
普通國家隊都係必入隊既人物
你重新練一隻小艾定投資源俾新角真係要自己衡量

p.s.我都冇小艾, 所以都會all in落白迪pool
以上內容只供參考
樹迪個定位係counter狗衝陣既法師?pick左佢係咪都仲要坦
佢兩招AOE都有2回合炫光效果, 6星角色死亡仲有驅散+4回合炫光

“所有移动方式为[飞行]、[骑行]以及移动时所有可以通过的地形都视为“平地”的敌军部队移动至其上时,额外消耗1点移动力。所有移动方式为[步行]、[水行]的友军部队移动至其上时,攻击后可再移动2格。”
騎飛突進角會斷哂腳, 想行點都要換兵種

有冇樹迪坦就點都要有既, 除非你沖臉囉
1pick俾你拎到騎坦 樹迪應該都食硬2ban位架啦

最近有個新陸服玩家youtube channel有介紹到,
https://www.youtube.com/watch?v=Fw3pLxiap3Y&t=35s
唔錯的可以一看
即刻睇緊自己box有咩超凡角

個boss入左隻黎恩 好似兩頭唔到岸咁
我都半棄驚了 巔峰打左week1就無打了
原來打錯字
box唔係boss

又話新時空陣營結果都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞