日本鐵道消息及旅遊情報交流區(50)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
但係依家啲271冇green喎
係品川出閘再入返去,會平過京急10YEN
平十円去金劵屋都唔少
http://www.ryoko-net.co.jp/?p=74834

福井又推遲到23年春
比武肺咁搞一搞,好多野都要延遲lu sosad
好似本身都話22年度末, 即係23年春

期已延
係我就即刻改單 整271六卡版啦 趁而家快手換走281
而家咁嘅時勢出3卡271 1卡指定+2卡自由都夠啦
Green反正而家都冇人搭 又冇pass客 冇都冇所謂
東京五輪・パラ 1年程度延期を確認 安倍首相とIOC会長
2020年3月24日 21時16分

東京オリンピック・パラリンピックをめぐり、安倍総理大臣はIOC=国際オリンピック委員会のバッハ会長と電話会談し、1年程度の延期を提案したのに対し、バッハ会長は、全面的に同意する意向を示し、遅くとも来年夏までに開催することで一致しました。

終於都傾掂延期
可以放心封關
咁應該今年都唔會解
https://youtu.be/tZtg42_poAU

長野>新潟 特急vs新幹線
勁在私鐵同地鐵一樣爆,關西地形窄同斜好多
しらゆき疏到爆又唔到長野站
首都圈電車每抽20米10卡係標準
關西JR、私鐵都唔係
JR東 首都圈用足15卡+個位數班次都爆到七彩就已經睇到個需求勁好多
根本生意多到幾間都做唔晒 大家合作仲好
所以先會同小田急 相鐵 Metro 搞直通

反觀關西就係JR有JR做 私鐵有私鐵做 但係因為私鐵互相直通所以個network相對上方便過JR
過幾年關西咪有浪速筋線
南海+JR西
好似話阪急都想加入玩狹軌
個個都想入難波呢個地盤
同時南海就想入梅田爭生意

Metro:梅田-なんば本來係獨市生意
其實我真係睇唔透條線對jr有咩好處
如果俾南海入到梅田,咁兩邊鬥爭客咪瀨嘢囉
JR調啲班次入去咪可以舒緩阪環塞車問題
係就快落注整3線軌道
大手私鐵甚至可以自成一個network
近鐵直頭可以唔比面JR
HARUKA KUROSHIO唔駛行環狀西線又可停梅田
由名古屋一路通到姬路唔駛出站
但係個北梅田都隔幾遠喎
同埋點解要同南海夾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞