日本鐵道消息及旅遊情報交流區(50)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
小田急電鉄公式チャンネル「OdakyuMovie」
新型通勤車両5000形徹底紹介

3月26日に、12年ぶりとなる新型通勤車両「5000形」の営業運転を開始します。「より広く、より快適に」をコンセプトに、車内空間の広さや明るさ、安心感、優しさを追求したデザインを採用した5000形の魅力を動画でご紹介します。
https://www.youtube.com/watch?v=1849iivqeYw
有次plan旅行嗌交就係因為對家背包客思維狂轉酒店 vs 我唔想成日拖喼
唔想成日拖喼+1
轉搵啲大站黎住
自從果次之後我都係單機旅行算,自己玩就exacely同你講嘅一樣住大站隔離
唔想再為咗妥協而被逼拖喼上滿員新快速
本身有pass住大站隔離好方便
最好香港有直機到
之後玩晒附近d城市
大阪以觀光就垃圾級
拎黎住放射咁玩就正
上次關西wide pass俾我坐到盡
試過買過HX平機票住岡山
用wide pass來回京都

西仔d pass夠多款
搭埋HX/UO個網絡
其實就好好用
http://tetsudo-shimbun.com/headline/entry-1978.html
リゾートみのり28/6 last run
本來呢個月搭左
好彩之前搭咗,真心幾舒服,比得上GREEN CAR
淨烏取市可玩幾耐?
頂盡一日
最出名都係沙丘
天氣好去埋浦富海岸睇海
我通常用kansai wide pass都住新大阪
當新幹線地鐵咁搭
去岡山都係九個字
福岡近郊先屈機
岡山 広島 熊本 鹿児島 4個縣車程兩小時內
搭UO福岡入關西出
用山陽山陰pass簡直係無敵
嫌日數唔夠仲可以加多張wide pass
我係你講嘅背包客思維
唔想行回頭路所以open jaw+晚晚轉酒店
不過費事辛苦啲friend所以多數自己去
我都唔鐘意行回頭路 日本太大 下下行回頭路好嘥交通時間
通常係單程兩個鐘或以上就會轉酒店 本身唔介意晚晚轉酒店

上年10月坐左
兩個鐘以上會轉其實好合理,我自己大約都差唔多
我上次嘈係講緊大阪/京都 <-> 奈良佢唔想即日來回返轉頭

估唔到十週年過無耐就玩完
其實又冇話邊個啱邊個錯,但係兩種人要夾真係勉強冇幸福
除非對家係女朋友呢種lv先會考慮一齊去旅行
但晚晚轉?
你係已經去過果到定第一次去?1 日邊夠玩
大阪/京都去奈良都唔想即日來回真係有啲on9
大和路線/奈良線都係一粒鐘內去到,奈良又唔係嗰啲可以玩到好夜嘅地方

我訓博多都即日來回広島,雖然都係一粒鐘新幹線
博多去廣島我都會即日來回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞