[男人唔可以霉] 為咗報仇,我開始玩tinder

964 回覆
223 Like 22 Dislike
好睇 其實既然都網上識人 做咩仲要以貌取人呢
呢個肥婆性格真係好好
男主識食人一世物一世試下囉
肥婆從來都係走兩極
睇錯做走美極
我打開同阿欣嘅whatsapp視窗,佢嗰句一直只係當我朋友不停喺個腦入面迴響,我始終都係無辦法面對佢…

呢個時候,J鋒傳嚟訊息。

「做咩望住whatsapp發呆呀?」J鋒問。
「屌你識讀心定係有透視眼呀?」
「見你一直都在線上,傻嘅都知你係望住同嗰個阿欣嘅對話視窗發呆啦。」J鋒講。
「你唔俾我同其他人傾偈嘅?」
「你有撚其他朋友咩,你識嘅我都識架啦,而家個group又無人講嘢。」J鋒講。
「咁你又做咩無啦啦撳入我whatsapp裝我呢?」
「我係想問下你同肥婆傾成點啫,點知見到你online咪9up兩句先。」J鋒講。
「無呀,都係講啲廢話。」
「cap出嚟睇下啦。」
「等等…」

我撳返入tinder,望返同肥婆傾偈嘅內容,都無咩特別啫,所以就cap晒俾J鋒睇,反正都係由佢嚟決定我合唔合格。

「點呀,有無咩體會?」J鋒問我。
「咪好似同普通朋友傾偈咁囉。」我講。
「我見你地都傾得幾自然吖,keep住。」
「咁係因為佢係個肥婆,我先可以咁自然啫。」
「nonono,唔係因為對方係肥婆你先可以自然,而係因為對方係肥婆,你對人無感覺,所以你先可以自然,重點係有無感覺。如果你鍾意咗個肥婆,咪又係一樣唔識點樣處理。所以,繼續溝個肥婆啦,就算幾無感覺都好,落力去溝一個人嗰陣點都會產生一啲感情,咁樣你就可以慢慢熟習點樣自然咁同一個有感情嘅人溝通溝通。」
「你講到好複雜咁,不過如果講感情嘅話,就算唔係溝佢,只係普通朋友,都已經有感情啦。」我講。
「咁你溝下人,感情咪更加深厚囉!到時你就會喺在意同唔在意之間嘅邊緣徘徊、掙扎,最後熟習。」
「都唔知係咪…」
「我幾時老點過你?」
「周不時。」
「屌你啦,唔同你講,我約咗人,898。」

唉,睇佢個樣又係約咗女啦。佢有女,我都有肥婆。

我再打返開tinder,見到其實都幾多女like咗我,話晒我都係塞咗九張風景相嘅神秘人,不過同時間我都唔想handle咁多個chat,再講…我唔係太識同陌生人打開對話匣子…

所以我又再撳返入肥婆個chat room,望住佢嗰句「我鍾意剪完頭髮嘅呢個你多啲xp」諗咗好耐。

唔通佢真係知道咗係兩個人?

「咁呀頭髮之前嘅我係點架?」我輸入對話框。
「講嘢無咁真。」肥婆講。
「即係話我講大話?」我問。
「唔係,而家呢個你講嘢真啲,似係講緊心嗰句,一開始嘅你就唔係。」肥婆講。
「哦…多謝你。」
「做咩無啦啦多謝我?」肥婆問。

因為你係第一個揀我而唔揀J鋒嘅人。

當然,我講唔出口。
最後同左肥婆一齊
j fung
岩岩有個好close既女仔都出咗pool, 有d身同感受 留名
G持

鍾意人?
果陣同佢一齊睇日落 好開心
一齊去搭車
擔同一把遮
一齊食飯
睇戲
散步
中曬 依加佢有男朋友 唔識點再同佢相處
大家都係有故事嘅男人
Give up or fight for it
留名
留名
希望唔好hurt善良的肥婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞