[男人唔可以霉] 為咗報仇,我開始玩tinder

964 回覆
223 Like 22 Dislike
lm
lm
funny
選項對故事發展影響大唔大呢?
加速
會影響條女覆啲咩
發覺巴打你唔使點瞓
瞓覺事小 推po事大
正評留名先
簡第一就冇後續
btw簡咗二
「因為等你搵我囉!」J鋒搶咗我部電話疾速輸入。

「咁進取?點解唔保守啲答話瞓唔著就算?」我雖然對肥婆無興趣,但都怕呢個答案嚇怕人。

「睇嘢啦!」J鋒胸有成竹咁答我。

當我成個樣仲係黑人問號嘅時候,肥婆已經傳嚟回應,實在出奇不意!

「咦你都幾口花喎XD!」肥婆回應。

我個問號就變得更加大。

「你想要玫瑰鬱金香定康乃馨?」依然係J鋒繼續操作我個tinder account。

「哈哈!你都幾搞笑架喎!」肥婆秒回。

「啲人都話我似C君。」J鋒答。

「似佢咁矮?」估唔到肥婆你都幾串架喎!我心諗。

「It seems you have a sense of humor!」J鋒有啲九唔搭八咁回應,但何解要轉英文呢?

「You2,haha!」

「我叫阿飛,點叫你好?」仍然係J鋒負責輸入,事關我仲係一頭霧水嘅狀態。

明明match嗰陣都已經show晒名,仲問嚟做乜春?

「我叫lily~」佢又真係答。

「我同個fd喺海旁飲緊酒之嘛,你呢?你又做緊咩?」J鋒答返lily一開始條問題。

「無呀,喺張床到準備瞓覺又瞓唔著,碌下tinder就見到同你match咗~咪say個hi囉~」

正當我十分好奇J鋒下一步點覆之際,佢就熄咗app,俾返部電話我。

「搞咩?仲咩唔覆佢?」我問。

「你真係唔識架喎!啱啱開始chat就秒回,整定俾人食住啦!」

「哦,原來係咁架?」我諗返起同阿欣之間嘅對話,的確我一見到佢嘅訊息就秒回…

咁我在意呀嘛…

「記住,心態決定境界!」J鋒拋出一句所有收佣行業人士嘅座右銘,佢若然去做倫敦金我諗實發達。

「咁我幾時覆佢…又覆啲咩好?」我問。

「大個仔喇,自己揸主意啦!」

「唔係喎,如果一陣衰咗咁點?」我又問。

「呀你真係蠢唔係扮架喎!而家你好想食個肥婆咩?唔係呀嘛!食唔食到重要咩?重要嘅係你要學識點樣控制自己,唔好去在意結果,enjoy the party!」

「哦…好似明明地…」

「試下追佢啦,你諗下,對住肥婆你都咁著緊,點樣追女神呀?」J鋒繼續袋錢入我袋。

「係嘅係嘅…」

「當你唔在意結果嘅時候,你想要嘅結果就會嚟搵你。」佢真係好撚多金句。

「咁如果到時lily真係鍾意咗我,咁點?好似唔係咁好意思喎…」

「話唔埋你到時都鍾意咗人呢?」

「唔會啦…」我肯定。

「一係咁啦,你定時定候cap圖俾我睇,等我覺得你已經具備今次課題要求嘅條件,就同條女好嚟好去,咁得未?」

「咁做真係好咩?」我疑惑。

「屌你男人老狗咪婆婆媽媽啦,呢啲女玩得tinder都唔方認真啦,認真你就輸了!」

「又好似有啲道理…」

「嗱,聽朝瞓醒先好覆條女,就話咩個fd飲到好醉扶咗佢返去,之後自由發揮啦。」

「哦…不過我想問,點解你會用咁樣嘅開場白?唔驚嚇親人咩?」

「係first impression呀!我幫緊你咋飛少!一嚟就俾個playboy形象佢,就算你之後柒下柒下咁,佢心入面都會覺得你係個playboy。」

「你又知人唔介意?」

「條女夜媽媽咁主動去同一條match咗無耐嘅仔say hi,諗都諗到佢發姣啦,況且對方係一個肥婆,平時一定好少match,有機會仲唔食住上咩。」估唔到短短幾句對話,J鋒已經計算咗咁多嘢…

「咁點解明明都show晒名,都仲要自我介紹一次同問對方咩名呢?」我再問。

「係尊重!雖然咁樣做好似好多此一舉,但你咁樣問,對方先會覺得你重視佢!當然啦,唔同女有唔同嘅處理方式,呢個望落都似係嗰類平時容易被忽略嘅類型,所以更加要咁樣做。」

「哦…咁…」

正當我打算問落去嘅時候,J鋒部電話響起,來電顯示係臭雞二號。
二十正皮加更
lm
推到有更加
你知唔知你衰咩?
衰在冇文
臭雞
lm
差一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞