連登專業呃錢 iphone 維修 無敵是寂寞

970 回覆
254 Like 12 Dislike
唔係

係我去apple 買電話

自己好奇心話我部舊iphone 個mon 壞左

佢booking 咁岩有位

未幫我check 埋 一check 就話山寨mon 嚟

話依d mon 用幾用 就壞我先燥底覺得佢呃得好過份
因為佢想拎翻你個舊mon 去賣
成本包埋時間

其實都合理
但樓主維修費額外再捐就....
樓主有比錢喎
好撚多傻閪入黎煽風點火
懶人包
即係條友淘寶mon當原廠mon咁幫你換?

有人話佢做先達

再拎我個原廠mon 去賣

再呃唔知幾多手足去捐錢
唔係煽風點火 如果真係假mon
我都係受害者
佢又係同你講原廠mon?
兒登仔個個平時偵探頭腦,華生咁
但一見帶黃色光環就仲豬過港女
其實有無諗過 大家有份同理心 先唔會懷疑佢係咪自己人呢
一開始你話個mon顏色唔靚,ok幫你換過個

我係要呃你既話係呢個位已經唔會理你啦,做乜要哂錢哂時間再幫你換過真?

你話因為你係連登唱我我先幫你換,更加係笑話
我有心呃你既話就預左你會嘈啦,點會因為你嘈又再換一個比你?
淨係呢點你個邏輯已經唔通,不過唔緊要

隔一段時間你聲稱你個mon壞左,你聲稱無跌過

笑死人咩,你比100個師傅睇100個師傅都會答你呢個情況一定係跌到液晶內爆

重點重點係你聲稱係第二到換左mon,而你手上呢個就係我當時幫你換既mon?!
咁點解你唔原封不動拎部機比我對質???

你堅決話自己無跌過,同你拗左陣,我都偏向信你,叫你拎個mon比我睇,如果真係無跌過既痕跡我退番錢比你,但你都唔肯

有趣既就係呢個位啦,你求其影張相就話係我當日幫你換既mon
你點證實先?有我指紋?
你唔係原封不動拎部機出黎對質,而係聲稱拆左個mon出黎再搵我對質,呢點已經好奇怪

最奇怪既係你留言後第一時間有位聲稱行家既巴打同你一齊質疑我
你兩個自言自語一陣,果個巴打就要代替我答其他巴打手機上既問題

司馬昭之心 路人皆知

不過唔緊要啦,香港有言論自由既,你鐘意講乜咪講乜
你要屈我唔緊要,唔會影響到我既,我本身有份正職

我純粹講番成件事出黎,信唔信都唔緊要
如果好心反而做左壞事,咁我寧願唔做喇
我有搵過佢,不過最後無整
舊6仔底板燒咗
整要300,唔想俾
佢有話免費,但嗰陣又唔好意思,唔知真定假啦

啲人諗住黃絲有良知
係正直 有義氣

但屌佢老味
左膠都話"黃藍是政見"
句嘢柒到唔柒
而家回力鏢
之前我整爛左個mon 搵佢整 佢話未有貨番過左錢比佢先
之後到貨果期都係外國就諗住佢係黃就冇拎番錢當捐比手腳
先達狗出現了
屌你老母你邊間做丫

我個真mon 去撚左邊丫

你話換玻璃會入塵同無左防水

換左第二次之後

你話換比我個個係換玻璃既原廠mon

咁我點解唔直接換玻璃 屌你老母

仲未計鳩你比個假mon我

同埋賣撚左我真mon
覆啦屌你老母
所以佢個"成本價"
包咗 時間、師傅錢
唔淨係材料費

佢可以咁兜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞