連登專業呃錢 iphone 維修 無敵是寂寞

970 回覆
254 Like 12 Dislike
依個真
依行唔撚黑真係咪撚做
啲閪客以為比千幾換個mon
我哋就真係賺千幾,實賺200
仲要壓價嫌貴,咁比假mon價佢
又嫌假Mon 質量唔好,易壞
一分錢一分貨,閪客唔撚明

試過幫個最閪嘅客換電
原廠收$6xx, 行家公價收$4xx
屌你老母我收佢$2xx仲要原裝電
佢用撚咗幾個月跌咗2%電容量
然後同我講話我粒電閪
我即刻屌佢老母
收200
我又想換
出面大把老實師傅換200幾蚊啦,係網上出名果d報勁高價姐嘛
拿老唔老實真係睇下有無共鳴就知,
良心店每日整電話都係自己辛苦激到勞氣
黑店整電話就笑撚住話你傻仔既
大家都明架啦,一開始大家都好做,
有班黑店引入d垃圾國產mon,又要同d客講係係原廠mon,個價又低過真原廠mon一截
搞到大家根本想換靚野出去都難做
TOMMY夠係黄啦 咪又係呃錢
3C呢間都堅持唔用國產,得後壓同拆機二手零件
睇返佢報岀去個價,真係有得做,一部至少賺500
大家都明,扭下螺絲仔,手工野有幾難,廿分鐘起貨
但因為夠黃、食正俾狗咬呢一點,宣傳得好
個個當佢神咁拜 仲要排隊整
佢呢個月應該賺30幾萬
原裝電喎佢
咪就係原裝電200幾蚊
出面有d換垃圾電當原裝電果d公價係100$咋
我之前比西客壓價壓到$150換粒iphone原裝電都試過啦
太多黑店 唔係客閪 不信任造成

我仲以為iphone電起碼300-400先有原裝
閪客邏輯,你換粒電幾分鐘,就賺150,好好賺

我間鋪一個月交2萬鋪架 150係未扣成本架

150我一定唔撚整,佢周圍格完價都係會返黎照整,收返原價300

做爛市,做壞晒規矩,屌
二手電,拆人地唔要果啲,零件免費,手工100
根本守唔住個良心
做依行講良心真係屎都無得你食

利申 我依家屎都無得食
原裝電都有分嘅唔講太多

利申 比閪客嗰粒係拆機100%原裝電
所以我先敢屌佢老母
改最大容量?
最撚閪都唔係咁

最撚閪係佢覺得你手工嘢值幾錢?

佢哋唔諗吓咁點解sales要食你佣,
「靠把口值幾錢?」

又唔諗吓借銀行錢點解要收息,
「攞人啲錢借比我做乜要收息?」

請律司打官司佢哋得把口點解要咁撚貴?

閪客邏輯無依啲嘢
所以我唔撚做閪客
講太多比同行斬
你接觸過就知事實係咪咁

香港客出名閪

閪客
「手工嘢唔值錢,無風險成本,無時間成本」
好似Samsung c5/7/9果d換個充電頭開價$200,壓你價$100話你換個頭好易姐果D先想死
試過意外拆爛個Mon
拆爛左半日生意係咁先
$200你真係良心價

比$300我都要考慮吓做唔做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞