連登專業呃錢 iphone 維修 無敵是寂寞

970 回覆
254 Like 12 Dislike
舉個例,黃店賣支水,收你$100,你係唔係照買?
如果無比較過價錢,我可能照買,
不過如果俾我知道,同樣既貨物係其他黃店賣緊$3-5
呢種行為就係叫食人血饅頭

食人血饅頭既黃店, 仲衰撚過藍店
依種"黃"理論上同藍係無分別

我心目中既黃係

可能有發文宣 罷工

但都係要有翻咁上下質素 比人

以黃店餐廳為例

我唔會揀d 做到好黃既餐廳

但食物質素就差到仆街咁

而係會揀d 又好食又黃既餐廳

但係藍既就一定唔幫襯

但係依條狗閪係扮黃扮義修 呃手足錢

依d 連黃都稱唔上

我暫時收到風條友都差銀行卡數 長期糧尾

唔知佢呃手足錢 成日去旅行玩得開唔開心呢

屌你老母

我比錢你 係你話會免費幫人換mon

但你條撚樣

呃我錢係比你去旅行

仲要係度扮偉大 話我司馬昭之心

屌你老母

你條撚樣狗閪就司馬昭之心

我會盡我公民責任舉報你條狗閪
呢種係先達黑
比過佢整 有比到錢 本身開唔到機 整完差唔到電 佢幫我再整過
有無要再比錢整
第二次話留左電比我換 之後又話冇哂電 但叫我再寄比佢整
你本身比佢整咩
點會整整下舊電壞左
整開唔到機 一開機就白蘋果 第二次開得翻但差唔到電
但佢有無話你壞咩
我覺得黃色經濟圈如果要長久地做落去,必須要有一個,得到行家有共同認可 既 公道價
嚴重偏離公價,即係呃鳩人錢/食人血饅頭

支持黃店都唔應該係鳩捐錢,鳩撐,要理性消費,樓主一心支持同路人,結果俾人呃鳩左,呢件事就睇得岀,無比較過、無做Face Check既嚴重性

岀面做手機維修多數係用原拆屏/後壓屏(質素比較好),而用得國產貨,就絕對係黑店,唔洗諗

舉個例,3C維修工作室都好黃,不過佢啲定價已經嚴重偏離一般黃店既定價,唔排除3C維修都係用二手/翻新零件,只不過比先達國產屏好少少,單單係借助大家仇黑警既立場,去引起共鳴,再用饅頭價錢做維修,大家一要理性消費。

如果俾我選擇,我會咁排次序

1. 價錢合理黃店
2. 比較貴既黃店
3. 藍店
4. 呃錢偽黃黑店
讀唔讀到電池最大容量?
堅廢過淘寶電
真係好想知
依樣我都係心目中既排行

唔係黃就大哂

當然有d 請手足 或者 因為表態黃 而收費貴d 我都接受

好似光時咁始終都想佢賺多d 等d 手足都有翻咁上下人工

因為我無認真fc 佢係咪真係有幫手足義修 見佢開咁多post 就真係信左佢 就即刻捐左錢比佢
但因為覺得大家講個信字就無理我d 錢有無落到真正既手足到都係我責任

但係佢唔止呃我一個 要阻止佢呃更多人 所要要責我最後既盡量開post 同人講清佢係一個 扮黃呃錢既狗閪
收機呢條友又係大仆街
拆個液晶做維修都賺1700啦
我只可以講 拆左部電話 check 過條撚樣除左幫我換左個假mon 同埋少左粒螺絲之外就無其他野
可能我係佢屋企等佢既關係佢無時間換我其他零件

條撚樣狗閪
拎哂人地d 原廠野去賣

真係黑撚到仆街
我淨係想知個原廠邊度換
仆街分兩種程度,佢係大仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞