連登專業呃錢 iphone 維修 無敵是寂寞

970 回覆
254 Like 12 Dislike
連登user name: 無敵是寂寞(#20119)下稱狗閪
其中一個post: https://lih.kg/1872696
Tg:https://t.me/IphoneMotherboardhk
Ig:hkiphonesurgeon
電話:+852 6991 3270
戶口:恆生銀行 365 870666 668 Chui pak yin
事源:

因為小弟部iphone xs max 跌爆玻璃

咁就見到有個連登post 打住幫手足義修iphone既旗號

幫人維修iphone 咁見到佢咁正直

就決定幫襯佢 再資助下依位 幫手足義修

咁就tg 搵依個狗閪啦

本身想換左塊面玻璃

但係個狗閪用佢專業角度話同我講

換玻璃會易入塵同無左防水功能

咁佢建議我換個mon

我第一時間就問佢係咪原廠mon 佢答係

咁初初小弟好無知咁信哂佢講野

因為覺得個狗閪都幾有心幫手足整mon

就問佢有無野可以幫下佢手

佢就話比錢佢買mon 幫手足維修 咁就贊助佢 1000再加本身個mon1500 total:2500

咁就入左數比個狗閪啦

圖:

免費野永遠最貴
咁我換完mon

就覺得佢係lcd mon 啦一定唔係回廠

隔左一日咁就想同問翻個狗閪拎翻我舊個個mon

佢就話掉左

我再嘈佢點解唔係oled mon 係咪呃鳩我

我見佢已讀不回就

上佢post 嘈佢

佢先話有d 誤會 話同我換翻個mon 啦

咁佢第二次同我換 都唔係原廠mon 但見到係oled 就算無再嘈

但我用左一兩個星期就壞左

佢話要再換mon

但我覺得佢怪怪地就無同佢換mon

跟住就去翻原廠換

一開機維修就話我個個係中国山寨mon好易壞

就話下次唔好貪平換依d mon

咁我換完mon 就拎翻狗閪 幫我維修個mon 就準備tg搵個狗閪理論

圖:

依個mon 係狗閪換比我既mon
鬼叫連登仔見黃就出哂水咩
同個狗閪嘈左一段時間

佢都唔肯認自己換左個山寨mon 比我

話依個mon 係原廠mon 只係換左玻璃

咁就決定係個post度 唱佢d 惡行

之後都有巴打 同 上淘寶問話個mon 都係山寨mon 嚟

亦都有巴打話佢有機會拎左我 原本爆玻璃個mon 去賣再換個 山寨mon 比我

話我原本個舊mon 賣左都夠 cover 換個山寨mon 有凸

但個狗閪一開始話唔建議我換玻璃就無換

最後佢自稱個mon 係原廠換左玻璃

但都証明係假mon

所以 建議各位巴打唔好再比佢維修手機

依個狗閪打住幫手足旗號 義修手機

但一直係度食人血饅頭

利申:我唔係貪平搵佢換
我比既錢都夠我翻apple 換mon
真係見個狗閪扮到咁好心先搵佢去換
所以我都係比錢佢

但無諗過佢真係呃人唔係幫人義修

條狗閪臨幫我換mon 前話去一個月旅行好撚希望佢快撚d 中中国漢炎

呃手足咁撚多錢 去旅行
佢呃撚得勁過先達狗
無心人裝有心人姐

點知咁撚多仆街狗閪要呃飯食
都係希望無咁多受害者姐

正如以前捐錢都唔撚知咁多錢去哂行政費一樣
成本屌佢老母臭閪啦

我比完2500蚊佢

仲要比佢拎埋我個原廠mon 去賣

換個山寨mon 落去

等睇個狗閪解釋
打住黃店旗號認真都呃到好多人
識就好年中都唔和幾多人比先達狗呃
Push
本身諗住佢自己開黃店/係黃店到做
就打算去佢到換電啦
好啦過埋數佢先話要換就要隔日先俾得返我
一係就叫我去天水圍搵佢
早知咁麻煩我求其去間電話維修鋪頭到換算啦
我估係 先達狗都係咁樣呃人

所以先要開post 同人講
當日有朋友想貨金比佢幫手足整電話,
就試下佢係咪免費可以整,
結果直接藍tick 無再覆過。

個部電話無左,無cap圖
其實應該好多苦主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞